Päevad on jäänud õige lühikeseksFoto: Andres Putting / Ekspress Meedia
Ilm
19. november 2018, 14:16

Ilm pöörab külmaks: alanud nädalal kisub temperatuur miinusesse ja puhub jahe tuul

Ilm hakkab sügisesest talviseks üle minema. Alanud nädalal küll suurt lume- ega lörtsisadu ei prognoosita, kuid öösiti jääb temperatuur enamasti miinuspoolele. Lisaks puhub vali tuul, mis teeb olemise veel külmemaks.

Teisipäeval liigub Loode-Venemaale madalrõhkkond ja sunnib kõrgrõhkkonna veidi lõuna poole taanduma. Suurem sadu meile ei ulatu, aga üksikutes kohtades nõrka vihma või lörtsi võib tibada. Tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb päeva peale eelkõige põhjarannikul, kus lääne- ja loodetuule puhanguid võib olla 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..-6°C, vaid meretuulele avatud rannikul jääb veidi üle 0°C, päeva peale jõuab loode poolt soojemat õhku ja termomeetrinäidud tõusevad -1..+4°C-ni. 

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkond. Ilm on sajuta, kuid enamasti pilves taevaga. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul, vaid öö hakul võib põhjarannikul veel tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval -1..+3°C. 

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval muutub Loode-Venemaalt madalrõhkkonna surve suuremaks. Kõrgrõhuvöönd taandub küll Läänemere lõunavete poole, kuid ulatub servaga siiski Eestini. Ilm on sajuta, aga jätkuvalt pilvine. Lääne- ja loodetuul muutub taas tugevamaks, ulatub öösel põhjarannikul puhanguti 15 m/s, päeva peale veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, meretuulega rannikul kuni +3, päeval +1..+6°C. 

Neljapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel jõuab Loode-Venemaale juba uus ja märksa aktiivsem madalrõhkkond ning selle lohk liigub Eesti kohale. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Päeva peale tugevneb läänekaare tuul, õhtul on põhjarannikul puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 0..+5°C.

Kuna öösiti langeb temperatuur miinuspoolele, on üsna tõenäoline, et hommikul on teed libedad. Nüüd on tagumine aeg talverehvid alla panna!