HärmatisFoto: Tiina Kõrtsini
Ilm
21. november 2018, 14:14

Nädala teises pooles võib sadada lörtsi ja lund (3)

Riigi ilmateenistus prognoosib, et õhutemperatuur läheb tasapisi madalamaks ning nädalavahetusel võib sadada ka lörtsi või lund. Temperatuur lähipäevil üle viie kraadi ei tõuse.

Neljapäeval muutub Loode-Venemaalt madalrõhkkonna surve suuremaks. Kõrgrõhuvöönd taandub küll Läänemere lõunavete poole, kuid ulatub servaga siiski Eestini. Ilm on sajuta, aga jätkuvalt enamasti pilvine. Lääne- ja loodetuul muutub tugevamaks, ulatub põhjarannikul puhanguti 15 m/s, pärastlõunal veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, meretuulega rannikul kuni +3, päeval +1..+5°C. 

Neljapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reede öö tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta ja võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on -2..+3°C. Päeval jõuab Koola poolsaarele uus ja märksa aktiivsem madalrõhkkond ning selle lohk laieneb Eesti poole. Kohati võib veidi lörtsi ja vihma sadada. Edela- ja läänetuul tugevneb, puhanguid on 15 m/s, õhtul pöördub põhjarannikul loodesse. Õhutemperatuur on 0..+5°C.

Reede Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval jääb ülekaalu Loode-Venemaal valitseva madalrõhkkonna serv. Siin-seal sajab veidi lörtsi ja vihma, sisemaal võib ka lumena alla tulla, aga sajuhulk on väike. Tuul puhub edelast ja läänest, põhjarannikul loodest ning on tugev, õhtul pöördub kõikjal loodesse ja põhja ning veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+4°C.

Laupäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeva öösel on üürikeseks mõjusam väike kõrgrõhuhari ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas põhja- ja loodetuul. Õhutemperatuur on sisemaal -1..-6, meretuulega rannikul kuni +2°C. Päeval suureneb Koola poolsaare poolt madalrõhkkonna mõju. Lisandub niiskust ja kohati sajab veidi lörtsi ja vihma, õhtu poole võib kergeid sajuhooge laialdasemalt olla. Tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on -1..+3°C.