Ülesvõte oktoobris toimund kõrvitsapeolt Tallinna LoomaaiasFoto: Teet Malsroos
Loomad
2. detsember 2018, 12:30

VIDEO | Nädala nunnu: karupoeg Aron sai sünnipäevaks punase palli (1)

Tallinna loomaaed kirjutab Facebookis, et möödunud nädala esmaspäev algas jääkarupoeg Aroni sünnipäevaga. Tähtsa päeva puhul kingiti talle lõhekalu ja uusi mänguasju.

Loomaaed on videosse püüdnud, kuidas karu oma uue punase palliga mängib. Õigupoolest, kas videole on jäänud mäng, tõsisem treening või uppumatu palli peale ärritunud mõmmik, jäägu iga vaataja enda otsustada. 

Kuid loomaaias toimus nädala jooksul muudki põnevat. Loomaaed kirjutab, et külm kaanetas linnutiigid ja kanada lagled proovisid jää vastupidavuse kohe ka järele – neid enam kui viiekiloseid hanelisi kandis esimene jää küll.

Valge- ja must-toonekured koliti linnutiikidelt talvemajakesse. Kured seevastu saavad päevaajal veel oma aedikutes jalutada, kuid ööd veedavad nemadki oma soojades majakestes.

Kesknädalal uinutati prževalski hobune Nana ja korrigeeriti tema kapju. Amuuri tiiger Pootsmanilt võeti roojaproov. Pulmaajal liigselt hoogu läinud tagakaspia uriaalijäär ja kolm noort jäärahakatist eraldati ülejäänud karjast, et uttedele veidi hõlpu anda. Alpinaariumi kitslastele tehakse rutiinset nugiliste tõrjet.

Jaapani makaakide, surikaatide ja amuuri leopardi avalik toitmine toimub igal pühapäeval kuni detsembri lõpuni.