NeljapäevFoto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Ilm
6. detsember 2018, 11:43

ILMATEENISTUS HOIATAB: üle kogu Mandri-Eesti on teed väga libedad!

Ilmaolud on lähipäevil heitlikud: plusskraadid vahelduvad kerge miinusega ning kohati sajab lörtsi, lund, aga ka vihma. Seetõttu on ilmateenistus kogu Mandri-Eestile andnud esimese astme hoiatuse: teed on libedad ja ohtlikud!

Neljapäeval kaugeneb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu taha, aga selle äärmine edelaserv ulatub veel Eestini. Sajuhooge on harvem, aga tulevad alla nii lörtsi kui vihma, sisemaal ka lumena. Tuul on tugev ning puhub edelast ja läänest, ulatub puhanguti 14, öö hakul kuni 18 meetrit sekundis, õhtu poole nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, rannikualadel kuni +3, päeval -1..+4 kraadi.

Neljapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reede öö hakul on ilm Eesti põhja- ja kirdeosas veel sajuhoogudega. Pärast keskööd tugevneb üürikeseks kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta, aga udulaamadega. Hommikuks laieneb üle Läänemere madalrõhkkonna serv. Saartele jõuavad uued lörtsi- ja vihmapilved. Keskpäevaks on kerget lund oodata Eesti lääneservas ja õhtupoolikul siin-seal ka mandri sisealadel. Puhub tugev kagutuul, puhangud tõusevad sisemaal üle 10, rannikul kuni 16 meetrit sekundis. Õhutemperatuuri miinimum langeb sisemaal -4..-5 kraadini, saartel ja läänerannikul jääb üle 0 kraadi, päeval -1..-2, saartel ja läänerannikul 0..+2 kraadi.

Reede Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval läheneb Põhjamerelt aktiivne madalrõhkkond, laieneb üle Läänemere ning tõstab kagutuule puhanguti 17-18 meetrit sekundis. Öö hakul jõuab saartele lörtsi- ja vihmasadu, laieneb pärast keskööd üle Mandri-Eesti - idapoolsetes maakondades tuleb sadu alla põhiliselt lörtsi ja lumena, sekka ka jäävihma. Päev jätkub sajuhoogudega. LIBEDUSEOHT on VÄGA SUUR! Õhutemperatuur on öösel 0..-5, saartel ja läänerannikul kuni +3 kraadi, päeval -1 kraadist Ida-Eestis +3 kraadini mandri lääneservas, saartel tõuseb +5 kraadini.

Laupäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval liigub madalrõhkkond piki Skandinaaviat kirdesse ja jõuab päevaks Põhjalahe äärde. Läänemerele ning lisab sadusid lörtsi ja vihmana. Tuul on öösel ja hommikul väga tugev, puhub kagust, päeva peale pöördub lõunasse ja edelasse ning pisut nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 0..+3, saartel ja läänerannikul kuni +5 kraadi.