Tallinna loomade varjupaikFoto: Tiina Kõrtsini
Loomad
6. detsember 2018, 18:01

Tallinna Keskkonnaamet ja VTA Tallinna loomade varjupaigas rikkumisi ei tuvastanud

Eile avaldas Õhtuleht trööstitud pildid Tallinna loomade varjupaigast, mille varjupaiga endine töötaja oli avaldanud. Varjupaigas käisid olukorraga tutvumas ka Tallinna Keskkonnaamet ja Veterinaar- ja Toiduamet ning rikkumisi ei tuvastatud.

"Tallinna Keskkonnaamet kontrollis koos Veterinaar- ja toiduametiga Tallinna Loomade Varjupaika täna, 06. detsember 2018, algusega kell 10:00. Kontrollkäigust ette ei teavitatud, et tuvastada võimalikke rikkumisi. Kontrollkäigul tutvuti loomade tingimustega nii kassitubades, kui ka karantiinides ja seda ajal, mil varjupaiga töötajad ei ole veel koristamist jõudnud lõpetada, et tagada võimalikult reaalne olukord," selgitab Tallinna Keskkonnaameti heakorra sektori peaspetsialist Hellika Landsmann, kes muideks, Tallinna loomade varjupaiga endine juhataja on.

"Kontrollkäigul ei tuvastatud rikkumisi. Tallinna Keskkonnaamet jätkab varjupaiga kontrollimist iganädalaselt. Veterinaar- ja toiduamet ei tuvastanud samuti omaltpoolt rikkumisi, kuid jätkavad samuti regulaarsete kontrollidega," kinnitab ta.

"Arusaamatuks jääb, miks inimene, kes oli palgatud tööle loomade eest hoolitsema, seda ei teinud vaid pildistas üles enda töö puudujääke. Antud inimene varjupaigas enam ei tööta," sõnab Landsmann. 

Landsmann soovib inimestele südamele panna, et varjupaik on tagajärg ning kui inimesed on võtnud endale looma, tuleb tema eest vastutada kogu tema ülejäänud elu. "Tallinna linnas on kasside ja koerte kiibistamine kohustuslik, kuid kiip tuleb samuti registreerida. Samuti ei tohi lasta lemmiklooma hulkuma, ka kassid ei tohi omaniketa tänaval hulkuda. Hoolitsedes eelkõige oma lemmikute eest, saame me tagada selle, et varjupaika satub vähem loomi ja need kes satuvad, jõuavad tagasi koju. Igal varjupaigas oleval loomal on kuskil inimene, kelle tõttu ta tänaval on," nendib ta.

Aastal 2018 (01. jaanuar 2018 – 06. detsember 2018) on Tallinna Varjupaika saabunud 728 kassi. Koju on antud 358 kassi (vanasse kodusse tagasi 97 kassi ja 261 kassi on läinud uude kodusse). Eutaneeritud on 51 kassi.