KAHEKSA AASTAT OOTAMIST TASUS ÄRA: Roxyl on nüüd päris oma kodu.Foto: Leanne Wenban /SWNS.COM/Scanpix
Loomad
26. detsember 2018, 20:09

Kaheksa aastat varjupaigas veetnud koer sai viimaks oma kodu

Suurbritannias Whitminsteri loomade varjupaigas elanud Roxyle olid tänavused jõulud erilised - kuigi koer on ammu kutsikaeast väljas, sai ta esimest korda elus veeta pühi päris oma perega.

Staffordshire'i bullterjer veetis varjupaikades kokku kaheksa aastat. Koduotsingud kulgesid vaevaliselt, sest loomal on keeruline iseloom. Ka Roxy endale võtnud perelgi ei läinud kõik lepase reega: koera harjutamiseks uue kodu ning inimestega kulus pool aastat.

Et loom oli pikalt varjupaigas olnud, Roxy peremehi ei heidutanud. Üks tema omanikest, koerte juuksurina töötav Leanne Wenham ütles Gloucestershirelive'ile, et pere oli koera võttes valmis vaatama, kuidas üldse läheb.

"Alguses ei teinud ta meist välja, aga me käisime teda vaatamas igal neljapäeval ja pühapäeval. Esmalt istusime koeraga koos puuris ning ühel hetkel saime temaga juba jalutada ja talle pai teha," kirjeldas Wenham. Ta lisas, et tavaliselt koertel inimestega harjumine nii kaua ei võta.

TEKI SEES: Roxy naudib, kui teda teki sisse mässitakse. Foto: Leanne Wenban /SWNS.COM/Scanpix

Roxy on oma uues kodus elanud novembri lõpust alates. Wenhami sõnul meeldib koerale palju magada ning ta naudib, kui teda teki sisse mässida. Ta lisab, et varjupaikade müraga harjunud koer õpib praegu hindama rahu ja vaikust. Niisamuti on Roxy hakanud teisi koeri tervitama, kuid on endiselt veidi närviline, kui keegi tema territooriumile tükib.

Roxy uued omanikud ei hoia koera hellitamisel end aga tagasi: lemmikul on oma magamistuba ja lapsevoodile sarnanev magamisase. "Me oleme ostnud talle palju mänguasju: koerte lauamänge, närimismati - ta on väga kaval," kirjeldas Wenham ning lisas, et Roxy lahendab mõistatused minutitega. Koer nuputab tihti pea kohe välja, kuidas maiustusi kätte saab, mistõttu tuleb tema omanikel pidevalt mänge kombineerida ja keerulisemaks muuta.