SulaFoto: Õhtuleht
Ilm
28. detsember 2018, 14:53

Nädalavahetus toob kehva suusailma

Kui laupäevaks lubatakse sajuta ilma, siis öö vastu pühapäeva on lörstine ja vihmane, selgub Riigi Ilmateenistuse värskest prognoosist. 

Laupäeval liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari. Samal ajal jõuab Skandinaavia põhjatippu uus aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb üle Soome Eesti poole.

Öö hakul sajab mandril siin-seal veidi vihma ja lörtsi, idapoolsetes maakondades ka pisut lund, pärast keskööd on saju võimalus veel Kagu-Eestis. Võib olla udu ja püsib libeduseoht.

Päev on suurema sajuta, vaid üksikutes kohtades võib veidi vihma tibada või märgi helbeid poetada. Õhtul jõuab Põhja-Eestisse tihedamaid pilvi, millest vihma tuleb.

Tuul on öösel nõrk, päeval tugevneb edelatuul Hiiumaal ja põhjarannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, päeval 0 kuni +3, Ida-Eestis 0 kuni -1 kraadi.

Pühapäeval eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja selle järel sajab põhiliselt idapoolsetes maakondades lörtsi, sekka ka vihma, pärast keskööd Kagu-Eestis põhiliselt lund. Päev on tõusva õhurõhu foonil ja suurema sajuta.

Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning ulatub päeval saartel ja põhjarannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, saarte rannikul kuni +2, päeval -1 kuni +1, saartel ja läänerannikul +1 kuni +3 kraadi.