Ilm

Lindude talvine toidulaud: kes on riiukukk, kes sööb pudemeid? (0)

LISA KOMMENTAAR

Loomarasvast pallid on nii kivikõvad et linnud ei saa neist jagugi, seepärast ei söögi.9. jaanuar 2019, 00:54
õuekiisu7. jaanuar 2019, 08:35
Hoidmaks ära päevalilleseemnete väljaloopimist (et pähkleid kätte saada), panin maapähklid hoopis eraldi söögimajakesse. Tulemus - lausa 5 pasknääri ilusa sinimustvalge tiivamustriga neid söömas. Aga - õppisid imekähku hooga majakest viltu kallutama nii, et pähklid kõik välja pudenesid - siis maast kõigil hea nokkida. Poole tunniga oli 1,5 liitrit maapähkleid söödud. Enam pole ma nõnda teinud ja pasknääre pole kah enam näinud :-(
mare6. jaanuar 2019, 17:23
Juhan6. jaanuar 2019, 17:19
Rasvatihased on maiasmokad! Kui valikus on päevalilleseemned ja seedermänniseemned, siis päevalilleseemned loobitakse välja ja seedermänniseemned süüakse tunniga! :)
Rasvatihased on maiasmokad! Kui valikus on päevalilleseemned ja seedermänniseemned, siis päevalilles6. jaanuar 2019, 17:18
õuekiisu6. jaanuar 2019, 16:43
Ka rasvapallid on mõnel firmal sellised, mida linnud keelduvad söömast. Veel mõned aastad tagasi sõid meie aia linnukesed isuga Balti Agro rasvapalle. Kogemata ostetud Tintti omad rippusid kevadeni puutumatult. Tänaseks on ka BA toodangu kvaliteet teine, (kui neid üldse kuskilt poest saadagi on - tiba kallimad ja poed ei võtagi müüki), igatahes linnud ei huvitu kaneist enam. Oma sulelistele sõpradele teen nüüd ise searasva ja eri seemnetega pallikesi.
tasub võrrelda - osade firmade toodang on p alju kvaliteetsem, seemned suuremad, kui teistel. 6. jaanuar 2019, 13:08
õuekiisu5. jaanuar 2019, 20:46
Rasvatihased loobivad päevalilleseemned eest, et pähkleid kätte saada - nii langeb palakesi ka maapinnal hüplejatele - leevikesed, siisikesed, talvikesed, nurmkanad, musträstad. Nemad söögimajja ei trügi. Kättesaaduga putkatakse kähku eemale seda rahus nosima. Rohevint võtab söögimajas aga koha sisse ja mugib sivkasid nagu venelane muiste - ühest suu(noka)nurgast seeme sisse ja teisest kestad välja. Kedagi teist ligi ei lase, tüli tõuseb taevani nii et suled lendavad. Tihased-varblased on aga väga leplikud - sama palli küljes on tihti 4-5 linnukest ja kuni nokkima mahub, pole mingit tüli.
Kass5. jaanuar 2019, 18:57
Mul on sel talvel leevikeste uputus.Just täna hommikul lugesin üle ja sain kokku 16 leevikest.Lisaks erinevad tihased,rohevindid,varblased,metsvindid,musträstad,rähnid,tuvid,kolm oravat ja isegi kolm rotti.Las aga söövad.Külm aeg tuleb ju kuidagi üle elada.Aitan meeleldi.
lumememm5. jaanuar 2019, 18:21
Mina ka toidan ühes depressiivses väikelinnas linde..ei jõua ette anda ja see teeb rõõmu! Seemneid õgivad kui kajakad räime! Tore on, et tuvid on tagasi..varesed ja eriti hakid on väga targad majakesest seemneid varastama..küüned majja sisse ja rippudes diivad alaspidi saavad oma soovid rahuldatud! Hoolitsege lindude eest!
aga5. jaanuar 2019, 18:03
meie lindude toidulauda külastavad suured hallpea rähnid.
Tiia5. jaanuar 2019, 14:03
Minu arvates on seemned mida lindudele müüakse--väga väikesed ja paljud on lihtsalt tühi kest.
rannamiis5. jaanuar 2019, 13:06
Rohevindid on kõige suuremad ülbikud, tulevad kambas ja löövad teised minema