Foto: Anu Palm
Kalakoht
7. september 2017, 06:00

Linask kotti! Vihmas, tuules ja päikeses juulikuisel Kaisma järvel

Kalateadlane Teet Krause kirjutab teadusli-kest katsepüükidest Rapla maakonnas asuval kaunil ja kalarohkel Kaisma järvel.

Kalateadlane Teet Krause kirjutab teadusli-kest katsepüükidest Rapla maakonnas asuval kaunil ja kalarohkel Kaisma järvel.

Enne kui sõidame järgmisele järvele, võtame veel eelmise, Endla järve loo otsad kokku. Nimelt unustasin edastada Endla järve paadilaenutuse telefoninumbri, mille kohta on hiljem küsitud ja päritud. Siin see on: 5119889. Hea, kui järvele pääsemise mured murtud ning paat ja aerud olemas.

Põgus pilk ka juulis toimunud Endla katsepüükidele. Tabasime kõiki kalaliike nii nagu ka kevadel, vaid latikas, kes kevadel end korraks ilmutas, jäi seekord tabamatuks. Rääkides Endla järve linaskist, võib kinnitada, et tema käsi käib siin jätkuvalt hästi, sest lisaks suguküpsetele, täiskasvanud isenditele on järele kasvamas ka nooremad põlvkonnad. Kahe- ja kolmeaastaste noorte linaskite arvukus on hea. Suvisel püügil tabasime Endla järvest ka meie katsepüükide kõigi aegade suurima kogre, kellel kehakaalu 2616 g. Tõeliselt kogukas kala meenutas mõõdulaual olenevalt vaatenurgast väikest täiskuud või ümarat pannkooki. ENDLA KOGER. Ootamatu hiiglane kaaluga üle 2,6 kg. Erakogu

Edasi lugemiseks: