Foto: Pixabay
Loomad
28. jaanuar 2019, 15:20

Metsa eksinud kolmeaastane poiss väitis, et sõbralik karu kaitses teda (1)

Kolmeaastane Põhja-Carolina poiss Casey Hathaway, kes veetis eksinuna kaks ööd jahedas metsas, väitis, et teda aitas sõbralik karu, vahendab The Guardian

Poiss oli vanaema juures kahe teise lapsega aias mänginud, kuid mingil hetkel, kui neid tuppa kutsuti, polnud Casey enam koos teistega. Tema leidmiseks korraldati suur otsing, millest võtsid osa sajad vabatahtlikud ning abiks olid kopterid ja droonid. Olukord oli kriitiline, sest öösel langes õhutemperatuur kuni -6 kraadini. Päeval oli tugev tuul ning sadas vihma.

Casey Hathaway otsingukuulutus. Foto: AP/Scanpix

Päästjad leidsid põõsastes nutva lapse pärast kahepäevast otsingut. Casey oli külmunud ning läbi vettinud, kuid sellest hoolimata täie tervise juures. Poiss oli ühele oma päästjatest öelnud, et tal oli metsas sõber, kellega ta aega veetis. Selleks sõbraks oli olnud karu. 

Põhja-Carolina metsad on elukohaks paljudele mustkarudele. Ei ole võimalik tõestada, kas poiss mõtles mesikäpa välja või juhtuski kõik Casey sõnade kohaselt, kuid kindlasti aitas teadmine, et ta pole üksi vapral poisil metsas ellu jääda.