Foto: Ilmar Saabas/Ekspress Meedia
Ilm
9. veebruar 2019, 18:58

Ilmataat: plusskraadid jäävad püsima nädala esimeses pooles (5)

Pühapäev tuleb tuuline ja sajune. Plusskraadide tõttu sajab paljudes kohtades lörtsi ja vihma. Ilm.ee järgi tuleb ka uue nädala esimene pool soe ja lörtsine.

Pühapäev öösel on peamiselt pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 7–13, saartel ja rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on +1..+3°C. Päeval on samuti peamiselt pilves ilm. Paljudes kohtades sajab lörtsi ja vihma, pärastlõunal jäävad sajuhood harvemaks. Puhub edela- ja lõunatuul 7–13, saartel ja rannikul puhanguti 15-18 m/s, õhtupoolikul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on +1..+4°C.

Esmaspäev erilist muutus ei too. Öösel sajab lörtsi ja vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 5–11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s, hommikuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0..+2°C. Päeval trend jätkub: sajab lörtsi ja vihma, kuid õhtupoolikul tuleb ka lund sekka. Puhub muutliku suunaga tuul 2–7 m/s, õhtul pöördub Lääne-Eestis loodesse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 0..+2°C.

Teisipäev sajab samuti lund ja lörtsi, pärast keskööd lääne poolt sadu lakkab. Puhub loodetuul 6–11, saartel ja rannikul puhanguti 15–17 m/s. Õhutemperatuur on 0..-3°C.
Päeval lääne poolt alates pilvisus hõreneb ja ilm on olulise sajuta. Puhub lääne- ja loodetuul 5–10, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..+1°C, õhtul langeb.

Kolmapäev öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4–10 m/s. Õhutemperatuur on -3..-9, saarte rannikul kohati 0°C.
Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib vähest lund, rannikul ka lörtsi sadada. Puhub läänekaare tuul 4–10 m/s. Õhutemperatuur on -4..+1°C