Foto: Anni Õnneleid
Ilm
13. veebruar 2019, 14:30

ILMAPROGNOOS: tuleval nädalal püsib sulailm, kuid sademete tõenäosus väheneb (6)

Tuleval nädalal püsib sulailm ja sademete tõenäosus väheneb.

Neljapäeva öösel sajab veel kohati lund ja lörtsi, pole välistatud et tuleb sekka ka veidi vihma. On jäiteoht! Tuul ulatub sisemaal puhanguti kuni 10, rannikul 15 meetrini sekundis. Päeval liigub üle Eesti selgema taevaga kõrgrõhuhari ja ilm on peamiselt sajuta. Tuul tugevneb pärastlõunal, saartel on põhjarannikul on õhtul puhanguid 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0..+3, Kesk- ja Ida-Eestis sisemaal 0..-4 ning päeval 0..+3 kraadi.

Reede öösel riivab Eestit madalrõhulohk, kohati sajab veidi lörtsi ja vihma. Päeval on ilm sajuta. Puhub tugev edelatuul ja seda eriti põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, öö hakul Ida-Eestis kuni -1, päeval +2..+5 kraadi.

Laupäeval jääb Eesti lõuna pool valitseva kõrgrõhuala ja põhja poolt survet avaldava madalrõhkkonna piirimaile. Madalrõhkkond tõstab meil edela- ja läänetuule väga tugevaks. Tihedamad pilved meile siiski ei ulatu ja ilm on põhiliselt sajuta. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +3..+5 kraadi.

Pühapäeval saab kõrgrõhuala ülekaalu ja ilm on sajuta. Öösel on tugev tuul, mis jääb päeval nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 0..+4 kraadi.

Esmaspäeva öösel on ilm selgem, rahulikum ja mõõdukalt külm. Päeval avaldab survet madalrõhuala ja tõstab edela- ja lõunatuule tugevamaks. Sajupilved tõenäoliselt meile ei ulatu. Õhutemperatuur püsib sisemaal miinuspoolel, saartel ja läänerannikul tõenäoliselt tõuseb üle 0 kraadi.

Teisipäeval liigub uus madalrõhkkond üle Põhja-Skandinaavia ja Soome kagusse ning selle servas lõõtsub meil tugev edelatuul. Siin-seal sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 0..+4 kraadi.