Briti fotograafi jäädvustus mustast pantrist.Foto: Will Burrad-Lucas / Caters News/Scanpix
Loomad
14. veebruar 2019, 14:33

Keenias jäi kaamera ette haruldane loom – must panter (5)

Briti fotograafil õnnestus Keenias kaameraga jäädvustada haruldane kaslane – must panter. Teadaolevalt on see ligi saja aasta jooksul esimene kord, kui keegi on suutnud Aafrikas seda looma vabas looduses pildistada, kirjutab BBC.

Fotograaf Will Burrard-Lucas väitis, et kuulis teateid, et Keenia Laikipa looduspargis liigub ringi must panter. See tekitas mehes kohe huvi, sest loom, keda nimetatakse maailma eri paigus ka mustaks jaaguariks või mustaks leopardiks, on looduses äärmiselt haruldane.

Fotograaf seadis kaamerad üles kohtadesse, kus võis leida suure kaslase jälgi. Burrard-Lucas ega tema teejuht polnud veendunud, et jäljed kuuluvad just mustale pantrile. Siiski oleks britt olnud õnnelik ka tavalise täpilise leopardi fotode üle. Neljandal ööl saatis fotograafi viimaks edu – kaamera ette jäi isane must panter, kelle vanuseks võis olla umbes kaks aastat. 

Burrad-Lucase sõnul näeb öösel välguga tehtud fotodel tavaliselt loomi ideaalselt, kuid must panter sulandus öise taustaga kokku. Selgelt eristusid vaid looma silmad. Foto: Will Burrad-Lucas / Caters News/Scanpix

Laikipia maakonna leopardite kaitseprogrammi juht Nicholas Pilfold teatas, et oli selles piirkonnas kuulnud haruldasest loomast küll kuulujutte, kuid ilma ühegi tõendita. Burrard-Lucase kõrgekvaliteedilised fotod on nüüd tõestuseks, et Aafrika metsikus looduses võib veel leida musti pantreid.