Tartu kevadFoto: Aldo Luud
Ilm
3. aprill 2019, 14:21

ILMAPROGNOOS | Nädalalõpp toob Eestisse selge kevadilma

Riikliku ilmateenistuse andmetel on ilma põhitegijaks sel nädalal kõrgrõhkkond ja pilvitu taevas. Sadu tulemas pole. Päikesepaisteliste ja võrdlemisi tuuliste päevadega kuivavad niidud ja metsaalused kiiresti ning muutuvad tuleohtlikuks. 

Neljapäeval on ilm kuiv ja taevas enamasti selge. Samal ajal Põhjamere ääres aktiveerub madalrõhkkond ja selle surve Läänemere ümbrusele tõstab kagutuule puhanguti 12, rannikuvetes 15, saartel kuni 17 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösiti -3..1, saartel kuni 4, päeval 8..12, meretuulega rannikul kuni 5 kraadi.

Reedel püsib kõrgrõhkkonna ülekaal. Öösel ja ennelõunal on pilvi vähe ning ilm kuiv. Õhtupoolikul on väike võimalus, et põhja poolt lähenevad pilved ka Eesti lääneserva riivavad ning saartel pole vihmahood välistatud. Tuul puhub idakaarest ja on tänastel andmetel ikka võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel -3..1, saartel kuni 3, päeval 8..12, meretuulega rannikul kuni 5 kraadi.

Laupäeval on võimalus, et kohati sajab veidi vihma. Idakaare tuul on tuntavam eelkõige saartel ja põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel -3..1, saartel kuni 3, päeval 9..13, meretuulega rannikul kuni 5 kraadi.

Pühapäeval suureneb lääne poolt madalrõhkkonna mõju. Pilvi võib lisanduda, aga tänastel andmetel märkimisväärset sadu need ei too. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -2..3, päeval 8..13 kraadi. 

Esmaspäeval püsib Eesti kohal kahe rõhuala vastasseis. Lisandub niiskust ja pilvi on laialdaselt ning siin-seal tibutab veidi vihma. Kagu- ja idatuul võib saartel ja põhjarannikul veidi tugevamaks tõusta. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -1..3, saartel kuni 5, päeval 5..10, sisemaal kohati kuni 13 kraadi.

Teisipäeval kaldub ülekaal õige pisut kõrgrõhkkonna kasuks ja saju võimalus on väike, kuid pilvi võib ikka laialdaselt olla. Idakaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -3..1, saartel kuni 3, päeval 5..9, kohati võib tõusta üle 10 kraadi.