Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Loomad
10. aprill 2019, 11:58

Akvaariumikala hülgamine tõi ameeriklasele süüdistuse loomade väärkohtlemises

Põhja-Carolina mehele esitati süüdistus loomade väärkohtlemises, sest ta jättis oma akvaariumikala toiduta ja räpasesse keskkonda, teatab NBC.

15sentimeetrine kala leiti ameeriklase Michael Hinsoni kodust eelmisel nädalal. 53aastane mees oli korterist juba eelmisel kuul välja tõstetud, kuid ta oli kala saatuse hoolde jätnud. Ametivõimud toimetasid uimedega lemmiku The Fish Room kauplusesse, mis müüb akvaariumikalu ja nende tarvikuid. Seal avastati, et hooletusse jäetud isendil on auk peas (hole in the head) haigus, mis tekitas haavandeid.

Poe töötaja Brett Edwards tõdes, et ta nägi nii äärmuslikku juhtumit esimest korda. Tema sõnul pidi kala sööma ellujäämiseks prussakaid, kes tema akvaariumi kukkusid. Nüüd, nädal hiljem on kala paranemas, kuid Edwards ei julge siiski lubada, et kala 100% terveks saab. 

Šerifijaoskonna esindaja Jerry Breweri sõnul oli see New Hanoveri maakonna esimene loomade väärkohtlemise kaasus, mis on seotud akvaariumikalaga. Tema sõnul tuleb menetleda seda sarnaselt teistele juhtumitele, sest kalal on „sarnane elu, nagu igal kassil või koeral.“ Omanikku süüdistatakse looma hülgamises, kuid ka väärkohtlemises ja julmuses.