Foto: Martin Ahven
Ilm
22. aprill 2019, 11:17

ILMAPROGNOOS | See nädal toob Eestisse selge ilma ja üle 20 soojakraadi (8)

Venemaa kohal tugevneb kõrgrõhuala ja selle loodeserv hoiab ilma kuiva ja rahuliku. Tähelepanu! Tuleoht on üle Eesti väga suur. 

Esmaspäeva ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega. Sooja on 14-19 kraadi ja rannikul kohati vaid 9 kraadi. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7 meetrit sekundis.

Teisipäeval ja kolmapäeval on kõrgrõhkkonna ülekaal kõigutamatu. Laialdaselt on taevas selge ja tuul nõrk. Õhutemperatuur on öösiti 0..+5, päeval 16..20 kraadi. Mere ääres jääb temperatuur 10 krradi lähedusse.

Neljapäeval katab Eestit ikka kõrgrõhkkond, kuid Läänemere poolt avaldab survet madalrõhkkond. Öö on ikka selge, päev pilverünkadega, aga suurema sajuta. Idakaare tuul tugevneb 4-9, rannikul puhanguti 12 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 17..21 kraadi.

Reede on tõenäoliselt kõrg- ja madalrõhkkonna piirimail pilvisem, aga suurema sajuta. Puhub võrdlemisi tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 20..22, meremõjuga rannikul 10 kraadi ümber.

Laupäeval loovutab kõrgrõhkkond juhipositsiooni ja madalrõhkkonna serva mööda kandub niiskust lisaks. Öösel on üksikute vihmasabinate võimalus, päeval võib sajuhooge laialdasemalt olla, võimalik on äike. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 18..23, meremõjuga rannikul jahedam ja kuskil 10 kraadi ümber.

Pühapäeval jõuab nõrgenev madalrõhkkond Läänemere kohale ja selle servas on meie ilm kohatiste vihmahoogudega, on äikese võimalus. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 12..17, idapoolsetes maakondades võib 20 kraadi ümbrusse tõusta, meremõjuga rannikul on kuni 10 kraadi.