Amatsoonpapagoi.Foto: AFP/Scanpix
Maailm
30. aprill 2019, 10:49

TULISTAMINE, MAOHAMMUSTUS JA RÖÖVIMINE: traagilise eluga papagoi jõudis tagasi loomaaeda (2)

Varastatud papagoi, nimega Freddy Krueger, jõudis tagasi Brasiilia loomaaeda. Oma elu jooksul oli ta üle elanud kuulihaava, maohammustuse ning viimati ka varastamise, teatab The Guardian.

Amatsoonpapagoi, kes on linnu mõistes palju ebatavalist läbi elanud, varastati 16. aprilli öösel Cascaveli linna loomaaiast. Röövimine oli Freddy jaoks vaid järjekordne tuleproov. Kui ta nelja aasta eest loomaaeda toodi, oli ta raskelt vigastatud. Lind kuulus varemalt narkodiilerile, kelle uimastilaos toimus politseireid. Papagoi oli kohal, kui algas tulevahetuses gangsterite ja politseinike vahel. Tulistamise käigus riivas kuul Freddy noka ülaosa. See intsident halvas tema nägemist ning kõrvetas linnu silmadevahelisi sulgi. 

Freddy katsumused polnud tulevahetusega aga lõppenud. Aprillis sai lind maolt hammustada. Õnneks polnud roomaja mürgine, ning eluohtlikku traumat ei järgnenud, kuigi lind veritses ohtralt. Vaid mõned päevad pärast hammustust, Freddy rööviti. Kolm relvastatud kurjategijat tungisid öösel Cascaveli loomaaeda ning varastasid kaks papagoid ja gaasiballooni. Turvatöötaja ei suutnud neid takistada.

Kuid ennäe imet – kaks päeva hiljem avastati Freddy loomaaiast. Loomaaia töötajad leidsid amatsoonpapagoi tolle endise elukoha ees kasvavalt männipuult. Täpsemad detailid linnu naasmise kohta puuduvad, kuid lähedalt leitud verepiisad annavad alusta arvata, et papagoi hakkas kohe röövijatele vastu ning nokkis end vabaks. „Ta on tõesti veidi metsik,“ tõdes loomaaia veterinaar Ilair Dettoni. Teist varastatud papagoid ega gaasiballooni pole leitud.