Kalapüük
15. märts 2004, 19:33

Piirivalvurid päästsid merejäält kolm eksinud lätlast

Pühapäeval, aitasid piirivalvurid Pärnu lahel Tõstamaa lähedal kaldale neli pimeduse ja lumesaju tõttu merejääl eksinud lätlasest kalameest. Pühapäeval kell 18. 35 sai piirivalve teate lätlasest kalamehelt, kes teatas, et on koos kolme kaaslasega merejääl pimeduse ja lumesaju tõttu eksinud ning palus abi kaldale pääsemiseks.

Pühapäeval kell 18.35 sai piirivalve teate lätlasest kalamehelt, kes teatas, et on koos kolme kaaslasega merejääl pimeduse ja lumesaju tõttu eksinud ning palus abi kaldale pääsemiseks.

Mehe sõnul olid nad Pärnu lahele suundunud Tõstamaa kandis, kuhu jäi maha nende väikebuss koos juhiga.

Otsingutele suundunud Pärnu kordoni piirivalvurid leidsid Tõstamaa lähedalt Värati bussipeatusest kalameestele kuuluva väikebussi Ford Transit ning eemalt mere kaldalt selle juhi, kes üritas kaaslastele omavalmistatud tõrvikuga märku anda.

Mere äärde jõudes lasid piirivalvurid hädasolijatele täpse asukoha kättenäitamiseks ja ümbritseva piirkonna valgustamiseks õhku kaks valgustusraketti ja süütasid kaks säratuld.

Kell 20.20 jõudsid märguandeist juhindunud Läti elanikud Andris (1964), Maris (1947), Imants (1965) ja Edvins (1957) turvaliselt kaldale.