Kalapüük
18. märts 2004, 14:36

Jägala jõel kalastanud mehed said trahvi

Keskkonnainspektor karistas 9000-kroonise trahviga Vladimir A-d (60) ja 7800-kroonise trahviga Aleksandr K-d (48), kes püüdsid Jägala jõel nakkevõrkudega kala ning takistasid inspektorite tööd. Jägala jõgi on lõheliste kudeala, kus nakkevõrkudega kalastamine on keelatud. Aleksandr ja Vladimir viibisid inspektorite saabumisel kummipaadiga jõel.

Aleksandr ja Vladimir viibisid inspektorite saabumisel kummipaadiga jõel. Kui inspektorid andsid meestele korralduse kontrolliks kaldale tulla, ei teinud mehed väljagi, vaid sõudsid edasi ja randusid allavoolu. Mehed lasid kummipaadi tühjaks, peitsid põõsasse ja lõhkusid ka pumba ära, et inspektorite tööd takistada.

Kohale kutsutud politsei abiga saadi kalamehed kätte. Vladimir viidi politseisse ülekuulamisele, kus ta andis esialgu valetunnistusi ning püüdis kalalkäiku olematuks valetada. Keskkonnainspektorid kuulasid üle Aleksandrit, kes võttis kalalkäigu siiski omaks ja andis ausaid tunnistusi ka Vladimiri kohta.

Keskkonnainspektorid eemaldasid jõest seitse nakkevõrku, millest leitud haug lasti tagasi vette. Kummipaat ning seitsmest nakkevõrgust kolm kuulusid Aleksandrile ja neli Vladimirile. Kontrollimisel selgus, et meestel puudus ka luba kutseliste püügivahenditega kalapüügiks.

Vladimirile määrati keskkonnajärelevalve teostamise takistamise ja keelukohas kalapüügi eest 9000-kroonine ning Aleksandrile 7800-kroonine trahv.