Kalapüük
4. aprill 2004, 00:55

Kala salamüüja jäi kohtus süüdi

Haapsalu kalakokkuostja jäi süüdi Läänemaa viimaste aastate suurimas maksupettuses, kus riigile jäi tasumata ligi kaks ja pool miljonit krooni, kirjutab Lääne Elu. Värske räime ja kilu kokkuostuga tegelnud ettevõtja Ivar Roosi tunnistas end neljapäeval Lääne maakohtus süüdi. Lühikesel istungil ütles mees mõned korrad „Jah!”, kui kinnitas, et on süüdi ja nõus lihtmenetluse kokkuleppega.

Värske räime ja kilu kokkuostuga tegelnud ettevõtja Ivar Roosi tunnistas end neljapäeval Lääne maakohtus süüdi. Lühikesel istungil ütles mees mõned korrad „Jah!”, kui kinnitas, et on süüdi ja nõus lihtmenetluse kokkuleppega.

Pärnu maksuametnikud tegid kindlaks, et Roosi jättis 2001. ja 2002. aastal riigikassasse maksmata ligi 800 000 krooni käibemaksu ja üle 1,6 mln krooni tulumaksu. Roosi oli sel ajal OÜ Telva Grupi juhataja.

Telva Grupp ostis ja müüs räime ja kilu. Roosi firma tegeles ka kalakülmutusega. Telva Grupp müüs nii Eestisse kui ka Venemaale ja Moldaaviasse.

Lääne maakohus karistas Roosit neljapäeval lihtmenetluse korras tingimisi aastase katseajaga. Roosilt mõisteti välja tasumata maksud — 2,4 mln kr.