Kalapüük
31. august 2004, 18:06

Röövpüüdja määrati kolmeks päevaks aresti

Valga Maakohus mõistis Pühajärvel kalastanud Läti kodaniku Alvis Gustsonsi süüdi looduskaitseseaduse rikkumises ning karistas teda kolmepäevase arestiga. Gustsons kalastas põhjaõngede ja nakkevõrguga Otepää looduspargi sihtkaitsevööndisse jääval Pühajärvel, kus selliste vahendiga püük on keelatud. Lätlase kalastamiselt tabanud keskkonnakaitseinspektorid algatasid menetluse ning koostasid talle looduskaitseseaduse ja Otepää looduspargi kaitse-eeskirjade rikkumises väärteoprotokolli.

Gustsons kalastas põhjaõngede ja nakkevõrguga Otepää looduspargi sihtkaitsevööndisse jääval Pühajärvel, kus selliste vahendiga püük on keelatud.

Lätlase kalastamiselt tabanud keskkonnakaitseinspektorid algatasid menetluse ning koostasid talle looduskaitseseaduse ja Otepää looduspargi kaitse-eeskirjade rikkumises väärteoprotokolli.

Kaitstava loodusobjekti kaitsenõuete rikkumise eest on võimalik süüdlast karistada kuni 18000 krooni suuruse rahatrahvi või arestiga.

Gustsons eelistas trahvi maksmisele aresti ning edasine väärteoasja arutamine toimus Valga Maakohtu avalikul kohtuistungil, kus langetati süüdimõistev otsus ja määrati arest. Kohtuotsus jõustus kohe pärast selle väljakuulutamist.

Keskkonnainspektsioon on tänavu juunis Gustsonsit kalapüügiseaduse rikkumise eest juba rahatrahviga karistanud.