Kalapüük
1. veebruar 2005, 19:07

Pühajärve Kalapeoks on jääennustus soodne

Jaanuari alguses murdsid tormid Pühajärve jääkaane servadest lahti ja sulatasid selle õhukeseks. Veebruari alguseks on aga jääkaas Pühajärvel kasvanud enam kui 20 cm paksuseks ning see on tugev ka kallaste ääres. Et veebruaris on oodata veel küllaga külmakraade, peaksid jääolud 19.

Pühajärve Kalapidu ja selle raames toimuv püügivõistlus Kuldakala 2005 leiavad tänavu aset kaheksandat korda. Püügivõistlusele on oodata kuni 3000 kalamehe saabumist, lisaks nendele naudib talvepäeva Pühajärve jääl ja kaldal 2000-3000 talvepidulist. Võistlusel lööb kaasa ka Eesti vanim kalastaja, sügisel 100-aastaseks saanud Karl Plutus.

Kuldakala reeglites on ka mõningaid muudatusi. Põhivõistlus toimub, nagu ikka, märgistatud kalade tabamisele – tänavu lastakse märgisega kalu järve rohkem kui kunagi varem, nimelt 120 kala (100 ahvenat ja 20 kiiska). Iga kala märgisel on number ja numbrile vastab kindel auhind. Peaauhindadeks on maastur KIA Sportage ja sõiduauto KIA Cerato . Peamine reeglimuudatus seisneb selles, et juhul, kui kummalegi autole vastavat märgikala ei tabata, loositakse üks autodest, KIA Cerato, välja nende kalameeste vahel, kes on tabanud teisi märgisega kalu. Ainult sellel juhul, kui võistlusel ei tabata ühtegi märgisega kala, läheb auto loosimisele kõikide võistlejate vahel. (Mullu tabati võistlusel 100-st märgisega kalast 12).

Taas toimuvad võistlused ka 4-liikmeliste võistkondade vahel. Milliste kalade püüdmine võistkondade puhul arvesse läheb, teatatakse vahetult enne võistlust. Auhinnaks on Shark Line Breeze sõudepaat.

Uueks asjaks on lastevõistlus (kuni 14 a): see toimub omaette sektoris ning koosneb kalateemalisest testist ning praktilisest püügist. Võitja saab auhinnaks Shark Line kanuu.

Pühajärve kaldal annab juubelikontserdi (25 aastat ühismängu) Justament; kaldal peetakse maha ka Kalakabe kiirturniir ning toimub mõndagi muud, millele pidulised saavad kaasa elada või milles saab ka ise kaasa lüüa. Pidu juhivad Heino Seljamaa ja Vladislav Korzhets.

Lähem teave ja gsm 53401162 Vladislav Korzets.