Kalapüük
28. aprill 2005, 13:20

Pärnumaa parim ettevõte on soomlaste landitehas

Pärnumaa eelmise aasta parim ettevõte on Soome kalastustarvete kontserni Rapala Pärnu tehas, teiseks tuli pakkematerjalide müüja Baltic Pack EST ja kolmandaks trafode tootja MS Balti Trafo, selgub Äripäeva pingereast. Ajaleht reastas 50 Pärnumaa ettevõtet kuue näitaja põhjal. Arvutamise aluseks võeti 2004.

Ajaleht reastas 50 Pärnumaa ettevõtet kuue näitaja põhjal. Arvutamise aluseks võeti 2004. aasta käive, käibe kasv võrreldes 2003. aastaga, 2004. aasta kasum majandustegevusest, kasumi kasv võrreldes 2003. aastaga ning 2004. aasta rentaablus ja omakapitali tootlikkus.

Esikümnesse kuuluvad veel Savi, Gustaf, Argonic East, Rannila Profiil, NOTE Pärnu, Vändra MP ja sanatoorium Tervis.

Eile pidas Äripäev teatris Endla Pärnumaa arengukonverentsi, mille raames diskuteerisid Pärnu linnapea Väino Hallikmägi ja linnapea kandidaat Ahti Kõo teemal “Millised on võimuvahetuse tegelikud põhjused”. Hallikmägi nägi võimukriisi põhjusena isikute vastuolusid, Kõo korporatiivse seltskonna enesessekapseldumist.

Küsimusele, miks ta abilinnapea Eino-Jüri Laarmanni kaks aastat tagasi välja ei vahetanud, vastas Hallikmägi, et tema saanuks Laarmanniga sügiseni hakkama. Hallikmägi kritiseeris uut koalitsioonilepet ja leidis, et Keskerakond võinuks partnereid pooleli olevatest töödest paremini informeerida.

Kõo kinnitas, et uus võim on avatum ja peab linnarahvaga rohkem nõu. “Kui endised koalitsioonipartnerid ei leia üksteist üles, on põhjust võimu muuta,” lausus ta.