Kalapüük
9. november 2005, 14:50

Keskkonnainspektsioon trahvis forellipüüdjaid

Keskkonnainspektsioon määras Lääne-Virumaal ebaseaduslikult forellipüügilt tabatud meestele rahatrahvid. Lisaks tuli meestel hüvitada alamõõduliste forellide püügiga keskkonnale tekitatud kahju. 16.

16. oktoobril Pada jõel forelli püüdnud Alekseile määrati 2400 krooni trahvi.

Samas kohas ebaseaduslikult forellipüügilt tabatud Nikolaid karistati 4200 kroonise trahviga. Alamõõdulise meriforelli püügiga keskkonnale tekitatud kahju hüvitamiseks pidi Nikolai maksma veel 900 krooni.

21. oktoobril Maidla ojast alamõõdulise jõeforelli püüdnud Dmitri maksis 3000 krooni trahvi ning lisaks sellele hüvitas ka keskkonnale tekitatud 900-kroonise kahju.

Lääne-Viru büroo vaneminspektori Arne Veinbergi sõnul tulid mehed teadlikult alamõõdulist forelli püüdma. “Kuna nad kasutasid püügiks käsiõnge, millel uss söödaks, siis sellise püügiviisiga saabki ainult alamõõdulist forelli püüda,” selgitas Veinberg.

Lääne-Virumaa keskkonnakaitseinspektorid on forellipüügi keeluajal avastanud Pada jõest ka kolm ebaseaduslikult püügile asetatud nakkevõrku.

Vastavalt kalapüügieeskirjadele oli lõhe ja meriforelli püük Pada jõel ja Maidla ojal, nii nagu enamikul meie jõgedel ja ojadel, keelatud kuni 31. oktoobrini.

Narva, Kunda, Selja, Loobu, Valgejõe, Jägala, Pirita, Vääna, Keila, Vasalemma ja Pärnu jõel ei tohi lõhet ega meriforelli püüda 30. novembrini.

Jõeforelli püügikeeld kehtib kuni 31. detsembrini.