Kalapüük
10. jaanuar 2006, 09:10

Kuldkala ongi nüüd kullast

Pühajärve Kalapidu „Kuldkala” toimub tänavu laupäeval, 11 veebruaril. Aastate jooksul on sellest kujunenud Eesti suurimaid talveüritusi: mullu ületas kuldkalastajate arv 3000 piiri, lisaks neile 2000-3000 pöidlahoidjat ja kaldakontserdi vaatajat-kuulajat. Ürituse selgrooks on „kuldkala“ püüdmine: Pühajärve lastakse eelnevalt 130 märgisega kala (100 ahvenat ja 30 kiiska), nende tabajaid ootavad märgisele vastavad auhinnad.

Ürituse selgrooks on „kuldkala“ püüdmine: Pühajärve lastakse eelnevalt 130 märgisega kala (100 ahvenat ja 30 kiiska), nende tabajaid ootavad märgisele vastavad auhinnad. Auhindade seas on Abu Garcia, D.A.M.-i, Salmo, Okuma jt kalastusfirmade tooteid, koduelektroonikat, mootorsaag, laevareise jpm, kuid peaauhindadeks on 1 kilo ehedat investeerimiskulda ning sõiduauto Dacia Logan.

Kui kumbagi nendest kinni ei püüta, loositakse sõiduauto nende vahel, kes on saanud kätte teistele auhindadele vastavate märgistega kalu. Viimastel aastatel on tabatud 11-12% märgisega kaladest: tõenäosusteooria põhjal peaks 9-10 püügivõistlusega „kuldkala“ ka tabatama, tänavune võistlus ongi aga juba üheksas. Vähemasti korraldajaid teeb niisugune arvutus ootusärevaks.

Uue asjana on koostöös ajakirjaga „Hea Laps“ kavas „Kuldkalake“ — tunniajane tasuta võistlus kuni 12 aastastele (12 kaasa arvatud) lastele: võisteldakse nii looduse tundmises (valikvastustega küsimustik) kui ka kalapüügis, parima selgitab punktide summa. Lapsed võistlevad piirdelindiga piiratud alal, püügiaugud puuritakse neile korraldajate poolt.

Nagu ikka traditsiooniliselt toimub ka meeskonnavõistlus, mille käigus 4-liikmelised meeskonnad üksteiselt mõõtu võtavad. Ja nagu ikka — selle võistluse reeglid teatatakse alles võistluspäeval.

Rannalaval on eeskava, rannas saab ka süüa-juua ning osta kalastusvarustust. Rannas ja järvejääl toimub veel mitmeid ettevõtmisi, milles kaasa lüüa või millele kaasa elada – ja seda tasuta. Tasulise kalapüügivõistluse täpsem info aadressil http://www.kuldkala.ee

Lisainfo: Kuldkala 2006 pressiesindaja Vladislav Korzhets, gsm 53 4011 62