Kalapüük
9. veebruar 2006, 19:59

Lindude hooldamist õpetavad rahvusvahelised eksperdid

Eestisse saabunud rahvusvahelised eksperdid hakkavad täna õpetama lindude hooldamist looduskaitsekeskuse töötajaile ja vabatahtlikele Tallinnas asuvas saunas, kus on kosumas umbes 110 lindu. Rahvusvahelise loomade heaolu fondi IFAW eksperdid hakkavad täna Tartu maanteel asuvas saunas õpetama lindude hooldamist, samal ajal jätkuvad Loode-Eesti naftareostuse kriisipiirkonnas päästetööd. Eile öösel suri saunas seitse lindu.

Rahvusvahelise loomade heaolu fondi IFAW eksperdid hakkavad täna Tartu maanteel asuvas saunas õpetama lindude hooldamist, samal ajal jätkuvad Loode-Eesti naftareostuse kriisipiirkonnas päästetööd.

Eile öösel suri saunas seitse lindu. IFAWi ja ELFi spetsialistid peavad seda heaks tulemuseks, mis näitab, et saunas olevatest lindudest jäävad paljud ellu ning hakkavad tasapisi kosuma.

Reostuspiirkonnas püütakse merikotkaste jaoks rajada juurde söötmispaiku, et kotkad ei hakkaks toituma õlistest lindudest. *Kotkad on juba nende vastu huvi tundnud. Paneme ranna lähedale riigimaale kotkaste põhitoitu - kala - ja loodame, et see meelitab neid õlistest lindudest eemale," sõnas riikliku looduskaitsekeskuse Hiiu- ja Lääne regiooni juhataja Kaja Lotman.

Loode-Eesti rannikul naftareostuse piirkonnas päästetööd jätkuvad. Praegu ei tegeleta enam naftakogumisega, vaid keskendutakse lindude päästmisele ja korjamisele. Töid raskendavad ka jääolud.

Reostusalalt on ära korjatud üle 2700 surnud linnu, soojadesse ruumidesse on viidud ligi 730 elusat lindu.