Kalapüük
12. veebruar 2006, 17:47

Harrastuskalastajaid aitab uus infovoldik

Keskkonnateenistuses, kalatarvete poodides ja turismiinfo punktides on saadaval infovoldik, mis tutvustab Eesti harrastuskalastuse korraldust. “Trükist ei saa pidada kalapüügieeskirjade trükiversiooniks, kuigi see sisaldab suuremat osa harrastajaid puudutavat reeglistikku,” mainis keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome. Voldikus viidatakse õigusaktidele, mis käsitlevad looduskaitsealadel kehtivaid reegleid ja kalapüügieeskirjas keelualana nimetatud jõgesid.

“Trükist ei saa pidada kalapüügieeskirjade trükiversiooniks, kuigi see sisaldab suuremat osa harrastajaid puudutavat reeglistikku,” mainis keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome.

Voldikus viidatakse õigusaktidele, mis käsitlevad looduskaitsealadel kehtivaid reegleid ja kalapüügieeskirjas keelualana nimetatud jõgesid.

Soome sõnade järgi on SA Eesti Forelli koostatud voldik abiks kalastamisega algust tegevatele inimestele, kohalikest oludest huvituvatele välisturistidele ja juba kogenud püüdjatele.