Kalapüük
20. märts 2006, 18:44

Soome lahelt on korjatud kaks tonni reostust

Piirivalveameti pressitede 17. 03. 06,millesse on lisatud KKI info reostuspiirkonnas tehtud seirelennu tulemuste kohtaTäna reostuspiirkonnas valitsevad soodsamad ilmastikuolud on võimaldanud Soome reostustõrjelaevadel alustada aktiivsemate koristustöödega, mille käigus oli täna kella poole üheks kokku korjatud umbes kaks tonni reostust.

millesse on lisatud KKI info reostuspiirkonnas tehtud seirelennu tulemuste kohta

Täna reostuspiirkonnas valitsevad soodsamad ilmastikuolud on võimaldanud Soome reostustõrjelaevadel alustada aktiivsemate koristustöödega, mille käigus oli täna kella poole üheks kokku korjatud umbes kaks tonni reostust.

Eile, 16. märtsil Soome lahes reostuspiirkonnas valitsenud rasked jää- ja ilmastikuolud ei võimaldanud Soome laevadel aktiivseid koristustöid teostada. Varahommikust kella 17.00-ni sündmuskohal töötanud kolm laeva kogusid eilse päeva jooksul jää pealt vähem kui 300 liitrit reostust.

Täna teostas keskkonnainspektsioon piirivalve helikopteriga seirelennu reostunud merealade kohal. Keskkonnainspektsiooni esindajad seirelennu ajal reostuspiirkonnas hülgeid ei näinud ja ka linde oli piirkonnas väga vähe.

Täna uusi reostusproove ei võetud. Reostuslaikude piirkonnas ei ole kandvat jääd, millele saaks helikopterist laskuda ja lisaks on reostus juba jää sisse imbunud.

Tuginedes reostustõrjetehnika tootjafirma esindajafirma esindaja arvamusele lahkub EVA-316 reostuspiirkonnast Pärnu lahele murdetöödele.

Reostuspiirkonnas koordineerib operatsioone Eesti piirivalvelaev Valvas, mille meeskond teostab sündmuskohal visuaalset vaatlust kaardistamaks jääolusid, jälgimaks avastatud reostuse arengut ning avastamaks uusi reostuskoldeid.

Veeteede ameti tegevuse kohta annab täpsemat informatsiooni veeteede ameti välissuhete ja info osakonna vanemspektsialist Malle Lõhmus (6205 528).

Keskkonnainspektsiooni tegevuse kohta annab täpsemat informatsiooni keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul (696 2227, 53 479 214).

Piirivalveameti avalike suhete jaoskond

614 9025

512 1067