Kalapüük
12. mai 2006, 07:56

Iklas tabati ebaseaduslikult kala Eestisse toonud inimene

Keskkonnainspektorid ja tollitöötajad tabasid sel nädalal Iklas ebaseaduslikult kala Eestisse transportinud inimese. Keskkonnainspektsiooni teatel pidasid tollitöötajad teisipäeval Ikla piiripunktis kinni Lätist saabunud Eesti numbrimärkidega kaubiku, milles oli 400 kilogrammi lesta ja 200 kilo ahvenat. Tollitöötajad tegid kindlaks, et kala päritolu tõendavad dokumendid ei vasta nõuetele, ning teatasid võimalikust seaduserikkumisest keskkonnainspektsioonile, kust suunduti asja kontrollima.

Keskkonnainspektsiooni teatel pidasid tollitöötajad teisipäeval Ikla piiripunktis kinni Lätist saabunud Eesti numbrimärkidega kaubiku, milles oli 400 kilogrammi lesta ja 200 kilo ahvenat.

Tollitöötajad tegid kindlaks, et kala päritolu tõendavad dokumendid ei vasta nõuetele, ning teatasid võimalikust seaduserikkumisest keskkonnainspektsioonile, kust suunduti asja kontrollima. Samaaegselt teavitas inspektsioon juhtumist Läti kolleege, kes saatsid Iklasse ka oma inspektorid.

Kontrollimisel selgus, et lisaks kala käitlemise nõuete rikkumisele oli tegemist ebaseaduslikult püütud kalaga. Enamik ahvenaid olid nii Eesti kui Läti normide järgi alamõõdulised. Lestapüük on praegu mõlemas riigis keelatud.

Juhtumit asusid menetlema Läti keskkonnakaitseinspektorid, et selgitada välja kala ostmise ja püügiga seotud asjaolud.