Kalapüük
6. juuni 2006, 13:42

Inspektorid kaitsesid Värska lahes kudevat latikat

Tartumaa osakonna inspektorid pidasid ligi kaks nädalat Värska lahel ja Lämmijärvel valvet, et kaitsta sinna kudema tulnud latikat röövpüüdjate eest. Valvamine oli vajalik, sest püügihuvilisi jätkus. Tartumaa osakonna juhataja Peeter Karja sõnul seadsid kohalikud kalamehed omakorda sisse pideva valve inspektorite üle, et nende liikumisest kaaslastele teada anda.

Valvamine oli vajalik, sest püügihuvilisi jätkus. Tartumaa osakonna juhataja Peeter Karja sõnul seadsid kohalikud kalamehed omakorda sisse pideva valve inspektorite üle, et nende liikumisest kaaslastele teada anda.

Sellele vaatamata said inspektorid paljudele rikkumistele õigeaegselt jaole. Inspektorid avastasid 64 ebaseaduslikult püügile asetatud nakkevõrku, samuti ühe roomõrra ja nooda.

Paljud potentsiaalseid röövpüüdjad olid sunnitud inspektorite kohaloleku tõttu kaldale jääma.

Praeguseks on latika kudemine Lämmijärves ja Värska lahes lõppenud. Tänavuste külmade ilmade tõttu toimus latika kudemine järk-järgult ning intensiivset kudemist inspektorite hinnangul ei olnud.

Edasi jätkavad inspektorid tavapärast kontrolli.

Kalapüügieeskirjade kohaselt on latikapüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel 15. juunini keelatud. Samuti ei tohi kuni 15. juunini püüda koha.