Kalapüük
23. veebruar 2009, 20:16

Kuldkala värsid loetud

Üleilmsele luulevõistlusele „Kuldkala värsid“ saabus kolme nädalaga 180 luuletust umbes 140 autorilt. Umbes 140-lt sellepärast, et mõnigi luuletus oli kirjutatud kahasse või terve perega ja seepärast ei saa autorkonna täpset suurust tuvastada. Luulevõistluse žürii oli üheliikmeline, koosnedes täiel määral allakirjutanust, ning lõpetas oma töö 21.

Üleilmsele luulevõistlusele „Kuldkala värsid“ saabus kolme nädalaga 180 luuletust umbes 140 autorilt. Umbes 140-lt sellepärast, et mõnigi luuletus oli kirjutatud kahasse või terve perega ja seepärast ei saa autorkonna täpset suurust tuvastada.

Luulevõistluse žürii oli üheliikmeline, koosnedes täiel määral allakirjutanust, ning lõpetas oma töö 21. veebruari hommikul. Muidugi on üheliikmeline hindamiskogu arvukamast subjektiivsem, kuid kopsakama žürii ja põhjalike väitluste korral poleks tööga Kalapeo alguseks lihtsalt hakkama saadud. Selle eest on žürii otsus üksmeelne, kuigi vaidlemist oli kõvasti. 

Esikoha vääriliseks tunnistati Hannes Tomingas´e „Ood kalale“. Auhinnaks on Antu Oti valmistatud kalanahast pilt ning 3000 krooni. 

Teise koha said 6 autorit:

Antu Ott, „Jättes jääle jäljeradu sadu“;

Margus Sanglepp, „Korra aastas“;

Pille Isat, „Kummaliselt“;

Insener, „Ka kost trehvämine“,

Ain Lille, „Kullakalapäev“,

Martin Kasepuu, „Laisa kalamihe kaebelaul“.

Auhinnaks on igaühele kirjastuse Tuum poolt välja antud raamat: Jüri Üdi ja Juhan Viiding, „Kogutud luuletused“, manuseks sellele lambike, mille valgel raamatut lugeda. 

Kolmanda koha said samuti 6 autorit:

Maanus Mikkel, „Järve pääle!“;

Martiina Viil, „Kalamehe tasu“,

Meelis Helm, „Omad kalad“,

Luule Valas-kala, „Lõpp halale, ma lähen kalale“;

Andrus Norak, „Silm“;

Kristi Roots, „Pühajärv, see tõmbas selga…“.

Auhinnaks on igaühele laubalamp, mille valgel saab ka pimedas metsas 20 tundi luuletusi kirjutada. 

Ära märgiti järgmised autorid:

Tiia Lehismets, Ingrid X, Aksel Pungits, Linda Vilde, Martin Pokk, Egert Juhansoo, Mantra, Aimar Tuisk, Algis Suik, Sirje Kõiv, Rein Kruleht, Kert Kotkas, Eino Kõiv, Mell Pikk, Mati Püks, Külli Nilender, Merle Kallas, Kristian Sander, Siiri Laidla, Elmo Peterson, Orava Liisu, Elle Tobreluts, Teet Juurikas, Tiina Raudsepp, Heikki Plooman ja Emmeliine. 

Võistlus loeti igati kordaläinuks ning tuleb millalgi kordamisele. 

Vladislav Koržets