Kalapüük
9. aprill 2009, 10:36

Kolmapäevast, 8. aprillist kehtestas piirivalve jäälemineku keelu kogu Peipsi järve ulatuses

Samuti on keelatud jääle minna Lämmijärvel, Pihkva järvel, Narva veehoidlal ning Narva jõel. Piirivalve kehtestab jäälemineku keelu inimeste ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks. Jää olukord Peipsi järvel halveneb iga tunniga.

Piirivalve kehtestab jäälemineku keelu inimeste ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks. Jää olukord Peipsi järvel halveneb iga tunniga. Vihm, päike ning soe ilm on teinud oma töö ja Peipsi jää on "pulka läinud" ega kanna enam. Väga palju vett ja pragusid on nii Peipsil kui ka Lämmijärve ja Pihkva järve jääs.

Keeld kehtib kuni jää täieliku sulamiseni.

-----------------------------------------------------------

Merejääle minek on eluohtlik

Soome laht on Kirde Piirivalvepiirkonna piirilõigus jäävaba. Kallasjääd on Sillamäe linna lähedal. Pealtnäha võib jää tunduda kandev, kuid see on petlik. Sellisele haprale jääpragudest tulvil jääle minek on eluohtlik, kuna vähimagi tuulesuuna muutuse korral võib rüsijää kergesti kalda küljest lahti murduda ja merele triivida. Samuti on suur oht vajuda läbi äsjakülmunud pragudele tekkinud jää.

Piirivalve paneb lapsevanematele südamele mitte jätta lapsi veekogude läheduses järelvalveta ja selgitada neile jäälemineku ohte.