Kalapüük
16. juuni 2009, 13:03

Julge kalakasvataja ajas forellivargaid taga

Kalakasvatuse kinnisele territooriumile tunginud mehed varastasid kala ja seejärel põgenesid. Neid autoga jälitama asunud ettevõtte omaniku teekonda üritati puutõketega takistada. 12.

12. juuni õhtul sai Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Äntu külas asuva kalakasvatuse omanik valvurilt teate, et tundmatud mehed lõhkusid võrkaia ja varastasid tiikidest forelli. Valvur ei jõudnud vargaid kinni püüda, kuid ta jättis meelde sündmuskohalt lahkunud sõiduauto. Omanik leidis peagi külast auto üles ja asus seda jälitama ning teavitas sündmusest ka politseid.

Tagaajamine kulges läbi lähedalasuvate metsade, kus kalakasvatuse omaniku jälitamist hakkasid mehed tõkestama teele ette veeretatud palkidega. Lõpuks lõhkus kurjategija noaga tagaajaja sõiduki rehvi ning nad said põgenema.

„Kurjategijate jälitamine oli vapper tegu, mis abistas isikuid välja selgitada. Siiski tuleb enne kurjategija kinnipidamist kaaluda, kas see tegu on ohutu,“ ütles Ida prefektuuri Rakvere kriminaaltalituse juht komissar Kalmer Pere.

Kalavargusega tekitatud kahju suurus on veel täpsustamisel. Politsei alustas sündmuse asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust Karistusseadustiku omavolilise grupiviisilise sissetungi käsitleva paragrahvi alusel.

Allikas: Delfi