Kalapüük
1. detsember 2009, 19:40

Inspektorid tabasid elektripüügivahendi müüja

Keskkonnakaitseinspektorid tabasid Harjumaal elektripüügivahendit müüa üritanud mehe ja alustasid tema suhtes väärteomenetluse. Ajalehe Kuldne Börs kaudu keelatud püügiriista müüa soovinud meest ootab loodetud tulu asemel rahatrahv, samuti tuli tal ebaseaduslik püügivahend inspektoritele üle anda. Alates 2007.

Ajalehe Kuldne Börs kaudu keelatud püügiriista müüa soovinud meest ootab loodetud tulu asemel rahatrahv, samuti tuli tal ebaseaduslik püügivahend inspektoritele üle anda.

Alates 2007. aastast seisab kalapüügiseaduses säte, mis keelab lisaks elektripüügile ka elektripüügivahendi valmistamise, omamise, võõrandamise, transportimise ja kasutamise, välja arvatud kalavarude uuringute eesmärgil.

Seaduserikkumise eest on ette nähtud rahatrahv füüsilisele isikule kuni 18 000 krooni ja juriidilisele isikule kuni 50 000 krooni.

Kuna kõik toimingud elektripüügivahenditega on keelatud, annab Keskkonnainspektsioon teada, et on kuni käesoleva aasta lõpuni valmis neid omanikelt vastu võtma ning vabatahtlikele toojatele karistusi ei määrata.

Elektripüügivahendist loobuda soovijail tuleks eelnevalt oma maakonnas paikneva Keskkonnainspektsiooni struktuuriüksusega ühendust võtta ning püügiriista üleandmise suhtes täpsemalt kokku leppida.

Leili Tuul

Keskkonnainspektsiooni

avalike suhete nõunik

tel 696 2227, GSM 53 479 214

[email protected]