Kalapüük
27. detsember 2009, 18:10

Info jääolude kohta piiriveekogudel

Alates 18. detsembrist võib minna Lämmijärve ja Pihkva järve jääle. Jää paksus Lämmijärvel ja Pihkva järvel on 15 sentimeetrit.

Jää paksus Lämmijärvel ja Pihkva järvel on 15 sentimeetrit. Jääle võib minna jalgsi, lumesaanide ja karakaatidega. Autode ja traktoritega jääle minna ei tohi.

Alates 22. detsembrist võib minna Peipsi järvel jääle.Narva veehoidlal on jääleminek keelatud.

Peipsi järvel on jää paksus 10-15 cm. Läänekaldal on jää tasasem, põhjakaldal on suured rüsijää väljad ja liikumine on raskendatud. Narva veehoidla on kaetud nõrga jääga, mis ei kanna inimest.

Sõltumata jääle mineku kaugusest tuleb kindlasti lähimas piirivalvekordonis registreerida oma väljumine järvele ja saabumine järvelt. Järvele minnes tuleb selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS). Arvestage ilmastikutingimustega ning jälgige navigatsiooniseadme abil ajutise kontrolljoone kulgemist.

Начиная с 22 декабря разрешено выходить на лёд Чудского озера.

на лёд Чудского озера можно выходить до 4 км от берега.

Начиная с 18. декабря можно выходить на лёд Теплого (озеро Лямми) и Псковского озера.

Толщина льда на Теплом и Псковском озере составляет более 15 сантиметров. На льду можно передвигаться пешком, на снежных санях и на каракатах. На машинах и на тракторах на лёд выходить нельзя.

Независимо от дистанций выхода на лёд надо ОБЕЗАТЕЛЬНО при выходе, а также при возвращении с озера зарегистрироваться на ближайшей заставе. Отправляясь на озеро надо надеть спасательный жилет, взять с собой ледовые шипы, мобильный телефон и навигационное средство (ГПС). Учитывайте условия погоды и следите при помощи навигационного средства за временной контрольной линией.

www.pv.ee