Kalapüük
14. jaanuar 2010, 08:36

Alates 13. jaanuarist on Peipsi järve jääle lubatud minna kuni Piirisaareni

Alates 13. jaanuarist on Peipsi järve jääle kuni Piirisaareni lubatud minna liikumiseks ja kalapüügiks lubatud alani. Järvele võib minna jalgsi, mootorkelkude ja kergete omavalmistatud maastikusõidukitega.

Lämmijärvel ja Pihkva järve Eesti-poolsel osal on lubatud liiklemine maastikusõidukite, sõiduautode ning traktoritega.

- Keelatud on sõidukitega liigelda Piirissaare lääne küljel „Eesti väravad" ning Piirissaare kagu
tipus.
- Keelatud on sõidukitega liiklemine Meeksi oja, Naha oja ja Võhandu jõe suudmele lähemal kui 100m.
- Keelatud on sõidukitega liiklemine Salu saare ümbruses saarele lähemal kui 100 m.

Alates Jõgeva maakonna piirist on Peipsi järvel liikumiseks ja kalapüügiks lubatud ala (200 meetrit enne ajutist kontrolljoont) tähistatud iga 400 meetri tagant okstega ja kollaste hoiatussiltidega „Seis, Eesti piir". Kordonite toimkonnad tegelevad tähistuste tihendamisega vähemalt 200 meetrini. Ida-Viru maakonna piires on liikumiseks ja kalapüügiks lubatud ala tähistatud 15 kilomeetrit Vasknarvast Peipsi järve keskosa poole. Ülejäänud piirilõik Ida-Viru maakonna piirini on veel tähistamisel.
Lämmijärvel ja Pihkva järvel on liikumiseks ja kalapüügiks lubatud ala 50 meetrit enne ajutist kontrolljoont, mis on märgistatud hoiatussiltidega „Seis, Eesti piir" Ajutine kontrolljoon on tähistatud puuokstega, mille külge on seotud kollane lint. Sellegipoolest tuleb jääl viibijail olla alati tähelepanelik, eriti halva nähtavuse korral. Märgistusest edasi liikuda ei tohi.
Ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise eest näeb seadus ette rahatrahvi kuni 200 trahviühiku ulatuses (kuni 12 000 krooni).

Jää paksus Peipsi järvel Ida-Viru maakonna piires on 25-30 sentimeetrit, kinnikülmunud jäälõhdes 15-22 sentimeetrit. Ülejäänud järvel on jää paksus keskmiselt 20 sentimeetrit, vanade lahvanduste kohal keskmiselt 10 sentimeetrit. Lämmijärvel on jää paksus keskmiselt 30 sentimeetrit.

13. jaanuarist on lubatud jalgsi minna Narva veehoidla jääle Kulgu sadamast 3 kilomeetri ulatuses ülesvoolu kuni 1 kilomeetri kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast.

Infot jääolude kohta küsige ka lähimast kordonist!

Kordonite kontaktnumbrid leiate http://www.politsei.ee/et/kontakt


NB!
Sõltumata jääle mineku kaugusest tuleb kindlasti lähimas kordonis registreerida oma väljumine järvele ja saabumine järvelt!

Soovitame arvestada ilmastikutingimustega ning järvele minnes selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS).

Enne piiriveekogule minekut veenduge, et olete teadlik ajutise kontrolljoone kulgemisest! Vajadusel küsige lisainfot lähimast kordonist.