Kalapüük
25. jaanuar 2010, 11:04

Jääle minejatele: vajaliku teabe omamine tagab kiire abi

 
Vasknarva kordoni juhi Margo Kaljuse sõnul leidis mootorkelgu häiregrupp hädalised kell 15.32 kaldast 6 km kauguselt. Hoolimata käredast pakasest, isikud meditsiinilist abi ei vajanud ning piirivalvurid pukseerisid hädasolijad kaldale, paika, kuhu oli pargitud isikutele kuulunud sõiduauto.

Margo Kaljus: „Antud juhtumi puhul oli tegemist kogenud harrastuskalastajatega, mistõttu oskasid mehed väga hästi määratleda oma asukohta järvel, olenemata sellest, et neil puudus navigatsiooniseade.“


Politsei- ja Piirivalveameti Ida Prefektuuri piirivalvebüroo Vaskvarva kordoni juht Margo Kaljus


Piirivalve soovitab kõigil jääle minejatel arvestada ilmastikutingimustega ning järvele minnes, lisaks sobivale riietusele, selga panna päästevest, kaasa võtta jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS) ning tugeva külma korral kindlasti laadida mobiiltelefonide ja muude seadmete akud vahetult enne jääle minekut.

Sõltumata jääle mineku kaugusest tuleb registreerida oma väljumine järvele ja saabumine järvelt lähimas kordonis.


Värsket infot jääolude kohta saab küsida kas lähimast kordonist või vaadata Politsei- ja Piirivalveameti veebilehelt www.politsei.ee rubriigist nõuanded. Samalt lehelt, aadressilt http://www.politsei.ee/et/kontakt/, leiate ka kordonite kontaktnumbrid.


Karis Niisuke
Politsei- ja Piirivalveamet