Kalapüük
13. oktoober 2010, 21:32

Nöörid oma plusside ja miinustega - autori kogemused

Kommentaar artiklile"Nöörid oma plusside ja miinustega"Autori kogemused nööridegaSelle 3 aasta jooksul mis on möödunud artikli kirjutamisest, olen kasutanud nii mõnegi tootja nööre aga olen siiski pidama jäänud PowerPro nööride juurde. Miks?Nagu igale kalamehele sobib just see „viba“ millega püüab ja just need landid mida kasutab on sama ka nööriga. Ma tunnen, et see nöör sobib lihtsalt minu püügi harjumustega.

Kuigi kirjatükis soovitasin nööri hooldada siis mina kui lasik inimene selle kohapealt olen hooldust vaid nii palju teinud, et iga hooaja alguses kerin nööri teistpidi peale ja kõik. Kas ma vahetaks nööri tamiili vastu? Kui vähegi võimalik siis ei. Nööriga püük juba nii käes sees ja meeldib oma tundlikuse poolest, et ei kujuta nagu ettegi tamiiliga püüki. Jutt siis ikkagi spiningu püügist.

Teiste kogemustest.

Mõned nööri kasutajad on täheldanud, et välgumihkliga juppe maha on parem kui nt, tangidega seda teha. Iseenesest ju tegelikult suhteliselt loogiline. Kasutades kuumust sulatame otsad omavahel kokku ja saame terviku. Tangidega lõigates aga jäävad kiu otsad lahti ja võivad mängima hakata. Kuigi ehk see ka nagu rohkem maitse asi.

Teine tähelepanek on olnud, et osad nööri ei sobi alati kasutuses olevate rullidega tekitavad sasisid. Kuna omal selline kogemus puudub siis ei oska seda kommenteerida.

Turule on jõudnud odavad Hiinas toodetud Spectra nöörid, mis kirjade järgi küll peaksid vastama väga kõvadele tõmbetugevustele, ei oska nende kohta veel midagi kosta. Kusagil foorumites pole nende kohta ka veel nii palju et mingi adekvaatne arvamus kujundada. Hiinas toodetud kaubad on küll viimastel aastatel jooksul läbi teinud tugeva kvaliteedi tõusu kuid isiklikult ma suhtun neisse siiski
reserveeritusega.Anar „Wapsik“ Sillakivi