Kalapüük
2. veebruar 2012, 11:07

Kuldkala toob Viljandi järve jääle 10 000 inimest

Baltimaade suurim kalapüügivõistlus Kuldkala 2012 toimub tänavu esmakordselt Viljandi järvel. Korraldajate prognooside kohaselt on Viljandi järvele 18. veebruaril oodata vähemalt 10 000 kalastajat ja pealtvaatajat.

Kuldkala võistluse üks eestvedajatest Vladislav Koržets ütles, et Kuldkala võistlus on aasta-aastalt kasvanud, mis oli ühtlasi ka põhjus, miks üritus liikus Pühajärvelt Otepääl Viljandisse. “Viljandi järve rand, asukoht linnas ja järve ümbritsev infrastruktuur võimaldavad üritust laiendada ning pakkuda suuremat ja sisukamat programmi,” ütles Koržets. Tema sõnul ei ole tegemist pelgalt talvise ühiskalastamisega. “Kalastusvõistluse ja kontsertkava kõrval toimuvad järveäärsel alal ka käsitöölaat, Kalasupi-Gaala, Eesti suurim vabaõhubingo ning esmakordselt Eestis ka kalakola-kirbuturg,” lisas Koržets.

Kuldkala 2012 võistluse suurtoetaja, internetimängude portaali Pafi juht Allar Levandi sõnas, et 10 000 inimese osalemine näitab, et tegemist on ettevõtmisega, mis eestimaalastele meeldib ja mida palavalt armastatakse. “Talvine Kuldkala-pidu pakub kalastamise kõrval suurepärase võimaluse nautida eestimaa talve koos perega, sest esinejaid, üritusi ja mänge toimub veebruari kolmandal laupäeval Viljandi järve jääl ja kaldal muljetavaldavalt palju ning tegevust jätkub kõigile,” kommenteeris Levandi.

Kuldkala 2012 põhivõistlusel on püüdjate ülesandeks tabada järvest mägistatud kala. Selleks on eelnevalt järve lastud 130 märgistatud ahvenat. Igale nummerdatud märgisele vastab teatav auhind: suurimateks auhindadeks on 3000, 1000 ja 500 eurot. Meeskondlikus arvestus on peaauhind ühenädalane kalastusreis Norrasse. Kuldkala võistlus toimub Eestis 14. korda.

www.kuldkala.ee