Kalapüük
7. veebruar 2012, 22:03

Alates 7. veebruarist on lubatud sõidukitega liiklemine Peipsi-, Pihkva ja Lämmijärve jääl

Keelatud on sõidukitega liigelda Piirissaare lääne küljel „Eesti väravad“ ning Piirissaare kagu tipus. Samuti on keelatud sõidukitega liiklemine ojade ja jõgede suudmetel lähemal kui 150 m ning Salu saare ümbruses, saarele lähemal kui 200 m. Keelatud on liigelda ja liikuda kontrolljoonele lähemale kui 50 m Lämmi- ja Pihkva järve jääl ning lähemale kui 200 m Peipsi järve jääl.

Alates 4. veebruarist on lubatud minna Peipsi järve jääle Ida-Viru maakonna piires, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 200 meetrit jalgsi, maastikusõidukitega, sõiduautodega ning traktoritega. Küll aga on keelatud Peipsi järve jääle väljumine veoautodega. Samuti on keelatud sõidukitega liiklemine ojade ja jõgede suudmetel lähemal kui 150 meetri.

Alates 30. jaanuarist on lubatud minna jalgsi ka Narva veehoidla jääle Kulgu sadamast 3 km ulatuses ülesvoolu kuni 1 km kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 meetrit jalgsi ja mootorsaanidega. Kanalite suudmetele ei tohiks liikuda lähemale kui 200 meetrit.

Sõidukitega väljumisel piiriveekogule (Peipsi järvel kaugemale kui 1 km kaldast) tuleb väljumine registreerida lähimas kordonis.