Kalapüük
17. detsember 2012, 14:01

Alates 18. detsembrist on lubatud minna jalgsi Lämmi- ja Pihkva järve jääle Tartu ja Põlva maakondade piires

Alates homsest, 18. detsembrist on lubatud minna jalgsi Lämmi- ja Pihkva järve jääle Tartu ja Põlva maakondade piires. Maastikusõidukitega, ka isevalmistatud transpordivahendite, veoautode ja traktoritega on järvejääle minek keelatud.

Ühtlasi on keelatud liikumine järvejääl Piirissaare ja Uhtnina vahelisel alal, Piirissaare kagutipus, Salusaarele ligemale kui 300 meetrit ning jõe- ja ojasuudmetele lähemal kui 200 meetrit.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Margo Sirendi sõnas, et jääle minnes tuleb riietuda soojalt ja vastavalt ilmaprognoosile. Ühtlasi tuleb järvele minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefon, et ohtu sattudes oleks võimalik helistada ja abi kutsuda. „Juba järvejääl olles ja ilmastiku halvenedes tuleks aga viivitamatult liikuda tagasi kaldale ennetamaks oma elu ja tervise ohtu seadmist,“ soovitas Sirendi.

Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvejääle minek ja tagasitulek tuleb registreerida lähimas kordonis, kuna selliselt on võimalik ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid. Värskeimat infot jääolude kohta saab küsida niisamuti lähimast kordonist või Politsei- ja Piirivalveameti kliendiinfo telefonilt 612 3000.