Kalapüük
5. jaanuar 2013, 18:52

Päästeamet hoiatab: veekogudel jää sulama hakanud

Päästeamet hoiatab, et sulailmad on muutnud jää paljudel veekogudel hapraks ning sellisel jääl liikumine on eluohtlik. Viimastel päevadel on päästjaid korduvalt kutsutud abistama jääl hätta sattunud lapsi. Päästeamet ütleb, et kalamehed peaksid olema veekogule minnes ettevaatlikud ning veenduma, et jää kannaks neid ka siis, kui nad mitmekesi koos järvele lähevad.

Päästeamet ütleb, et kalamehed peaksid olema veekogule minnes ettevaatlikud ning veenduma, et jää kannaks neid ka siis, kui nad mitmekesi koos järvele lähevad. Jääolud on veekogudel erinevad: jõed on enamasti suudmest lahti, ettevaatlik peab olema tiikidel. Õnnetusi on veekogude jääl juhtunud lastega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Päästeamet tuletas meelde, et jää peab olema vähemalt 10 sentimeetri paksune, et see inimest kannaks. Mõnel pool on aga jää hakanud juba sulama.

Päästeameti pressiesindaja Annika Koppel selgitas, et jääs nähtavad praod ja selle peal olev vesi on ohu märgid. "Kindlasti ei tohi minna kõrkjastike lähedale, sildade lähedale. Sellistes kohtades, kus peale astudes jää praksub, tuleb kohe tagasi astuda ja lastele ei soovita me üleüldse veekogude jääle minna," rääkis Koppel.

Jääst läbi vajudes võib inimene uppuda vaatamata ujumisoskusele, sest külm vesi halvab mõne minutiga tegevusvõime.