Kalapüük
5. juuli 2014, 12:14

Kalale! nr. 7 NÜÜD MÜÜGIL!

 Kalale! juuli/augustinumber heidab muu hulgas pilgu koha ellu nii kalauurijate kui ka kalameeste vaatenurgast, teeb juttu erinevatest veekogudest ja püügiviisidest, uurib Eestimaa kaladega kaasas käivaid inimesele ohtlikke parasiite ning esitleb nii tänaste kui ka „esimese Eesti Wabariigi“ aegsete landimeistrite loomingut.  Kalale! juuli/augustinumber vaatleb elu nii vee peal kui ka vee all, nii kalameeste kui kalade seas. Värske ajakiri (mis ühtlasi tähistab ka ajakirja jaoks olulist verstaposti – Kalale! 1.
Kalale! juuli/augustinumber heidab muu hulgas pilgu koha ellu nii kalauurijate kui ka kalameeste vaatenurgast, teeb juttu erinevatest veekogudest ja püügiviisidest, uurib Eestimaa kaladega kaasas käivaid inimesele ohtlikke parasiite ning esitleb nii tänaste kui ka „esimese Eesti Wabariigi“ aegsete landimeistrite loomingut.

Kalale! juuli/augustinumber vaatleb elu nii vee peal kui ka vee all, nii kalameeste kui kalade seas. Värske ajakiri (mis ühtlasi tähistab ka ajakirja jaoks olulist verstaposti – Kalale! 1. sünnipäeva!) portreteerib tuntud kalamehi ning pakub lugemiseks erinevaid nõuande- ja populaarteaduslikke lugusid.

Lugusid uuemast ja vanast ajast

Pensionipõlve alustanud kirglik võistlusõngitseja, kohtunik ja kalaspordi propageerija

Mati Banhard meenutab ajakirjas „vanu häid aegu“ ja omapüütud suurimaid kalu. Tuntud Tartu

kalamees

Hans Teder

pakub välja soovitusi ahvenapüügiks Keeri järvel ning latika- ja linaskipüügiks Kääriku järvel. Pärnu kohakütt Aare Post

annab kasulikke vihjeid suviseks kohapüügiks Pärnu lahel ning Koit Kikas alias Spinner jagab oma teadmisi edukast kohapüügist jigiga Emajõel.

Et kalapüük võib inimest lummata juba alates esimesest hetkedest, näitab lugu sellest, kuidas äri- ja šõumees, poliitik ning tulihingeline kaitseliitlane

Aivar Riisalu

kaotas südame

kalapüügile. Põnevatest persoonidest astub ajakirjas üles ka legendaarne Pärnu landimeister Hans Soll, kes avaldab oma lantide edu saladused. Solli kodusest landitöökojast põikab ajakiri aga „esimesse Eesti Wabariiki“, et esitleda õndsa Pätsu-aja landihitte.

Teadlastega kalailmas

Kalale! juuli/augustinumber kiikab mõistagi ka vee alla. Kalauurija Arvo Tuvikene

jutustab suurepärasest röövkalast kohast ja tema elukommetest. Samuti räägib ta pliist, täpsemalt sellest, millist ohtu kujutavad keskkonnale, sealhulgas kaladele ja veelindudele, kalameeste poolt vette kaotatud õngeraskused.

Parasitoloog Aleksei Turovski

keskendub

värskes ajakirjas oma „leivanumbrile“ ning annab ülevaate Eestis püütavate kaladega kaasas käivatest kõige ohtlikumatest parasiitidest. Kalauurija Teet Krause aga viib meid Võrumaale, et näidata, millised ihaldusväärsed püügikalad

varjavad end

Pullijärve ja Hino järve veepinna all.

Lisaks loetletud teemadele peitub Kalale! juuli/augustinumbri kaante vahel aga veel nii mõndagi põnevat. Endistviisi kehtib ka tõsiasi, et tellija jaoks on Kalale! soodsam. Milliseid kingitusi ajakiri tellijatele lisaks hinnasoodustusele oma 1. sünnipäeva puhul jagab, saab vaadata siit: www.ajakirjad24.ee/kalale