Kalapüük
21. august 2014, 10:27

Keskkonnaminister sõidab visiidile Soome

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus sõidab täna visiidile Soome. Pentus-Rosimannus kohtub visiidil Soome keskkonnaministri Ville Niinistöga, kohtumise peateemadeks on mere ja mereääre puhtuse hoidmine, aga ka Balticconnectori rajamise hetkeseis.  „Uurime Soome kolleegide kogemusi mere ja mereäärse ala korda tegemisel, et kasutada nende teadmisi ka näiteks meie Russalka, Pirita, Merivälja ranniku ja mereõhu puhtaks saamisel," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

„Uurime Soome kolleegide kogemusi mere ja mereäärse ala korda tegemisel, et kasutada nende teadmisi ka näiteks meie Russalka, Pirita, Merivälja ranniku ja mereõhu puhtaks saamisel," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Samuti on kohtumisel teemaks Läänemere kaitseks loodud Helsingi Komisjoni tegevus. Eesti on selle komisjoni eesistuja alates 2014. aasta juulikuust.

"Eesti soov on järgmise kahe aasta jooksul keskenduda saastamise vähendamisele, tahame meie eesistumise ajal valmis saada näiteks konkreetse tegevuskava selleks, kuidas mereprügi vähendada," rääkis Helsingisse sõitev Pentus-Rosimannus.

Lisaks Soome keskkonnaministriga kohtumisele külastatakse ka Helsingi reoveepuhastit ja tutvutakse linna sademevee käitlussüsteemidega.Keskkonnaministerium