Foto: Heiko Kruusi, ÕL
Kalapüük
7. veebruar 2016, 22:00

Politsei keelas Pärnu-, Saare- ja Läänemaal merejääle mineku

Pärnu-, Saare- ja Läänemaal on merejääl liikumine muutnud eluohtlikuks, mistõttu keelas politsei  nende maakondade kaldaäärsetel aladel jääl liikumise.

Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba. Ka keelu kehtimise ajal tagab politsei valmisoleku päästetööde läbiviimiseks.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul tingisid keelud jätkuvalt halvenevad jääolud ja sellega mittearvestamine.

"Olukorras, kus iga nädal tuleb jäält päästa inimesi ja hetkel on üks inimene ikka veel kadunud, pole võimalik inimesi merejääle lubada. Loomulikult ei tähenda see, et hättasattunud abita jääksid," rääkis Sinimeri.

Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull on Sinimeri kinnitusel ööpäevaringses valmisolekus ka kogu keelu aja. Lisaks sellele teevad Pärnu politseijaoskonna ametnikud ka järelevalvet keelu täitmise osas.

Viimasel kuul on Pärnu lahel kalamehed abi vajanud neljal korral. Viimane juhtum leidis aset möödunud nädalavahetusel, kui Reiu kandis jäi kadunuks mootorsaaniga kalale läinud mees, keda pole tänaseni leitud.

Allikas: err.ee