Lõhe kalaloenduris.
Kalapüük
6. september 2016, 21:00

Algas andmete kogumine kalade liikumise ja kalapääsude efektiivsuse kohta

Keskkonnaagentuur ja Tartu Ülikooli Mereinstituut alustasid koostööd, millega teadlased saavad agentuuri kalaloenduri abil teha kalade rände seiret Eesti jõgedes. Tööde käigus kogutud andmete alusel on võimalik hinnata kalade rändemustrit ja teha järeldusi kalapääsude efektiivsusest.

"Meil on hea meel, et ei pea oma nappe rahalisi vahendeid kasutama teise täiendava loenduri ostmiseks, vaid saame seda laenutada keskkonnaagentuurilt" rõõmustas koostöö üle Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi kalabioloogia ja kalanduse osakonna juhataja Markus Vetemaa.Kõnealune Vaki Riverwatcher’i kalaloendur soetati 2011. aastal projekti „Tõkestusrajatiste inventariseerimine vooluveekogudel kalade rändetingimuste parandamiseks“ raames Ühtekuuluvusfondi vahenditest. Kõige esimesena paigaldati see Eestis 2011. aastal Loobu jõele, olles tollal Baltimaades esimene automaatne kalade loendamise seade.

Vaata videoklippe kalaloendurit läbivatest lõhedest siit (keri allapoole): http://www.keskkonnaagentuur.ee/et/uudised/keskkonnaagentuur-ja-tartu-ulikooli-mereinstituut-koguvad-tapsemaid-andmeid-kalade-liikumise

Allikas: Keskkonnaagentuur