Kalapüük
8. oktoober 2016, 21:00

Iirimaa MMi päevik: esimene võistluspäev

Eilse esimese võistluspäeva järel on Eesti koondis MMil 17 riigi seas 9. kohal.

Kõik on veel võimalik ja tänane võistluspäev kujuneb otsustavaks. 

Kuna ilmastik on olnud siiani tuuletu, siis täna oli päev, kus meil puudus kogemus, nendib Martin Meier Eesti koondisest. Hommikune koosolek pani paika, et jääme plaani juurde lootes ka siinse haugi paiksusele. Mõlemale paadile oli 2 eelneva treenigpäevaga kogunenud 3-4 reaalset kohta, kus oli haugi. Samas kuna kogemus puudus, ei olnud selget arusaama, kas kala võtab neis kohtades ka siis, kui vesi on plekk. Start anti kell kümme, meie esimene paatkond alustas ilusti ja kella 12ks oli 4 mõõdus haugi paadis. Kuna esimene punkt rohkem välja ei andnud, suunduti teistele.

Teistel kahjuks nii hästi ei läinud. Saadi veel 3 võttu, mida ei suudetud realiseerida. Teisel paatkonnal kujunes asi vastupidiselt. Kuni kella 12 polnud neil ühtegi võttu ega kala. Kapten hindas olukorda ja suunas nad esimese võistkonna teise püügiala peale, kuna see oli sarnane esimese võistkonna esimese alaga. Asi muutus paremaks. Saadi 3 tunni jooksul kuus mõõdus haugi. Kokkuvõttes oleme hetkel 9. kohal. Meie taha jäävad päris paljud tugevad maad ja nii mõnedki maailmameistrid. Tänane plaan on tänane plaan ja sellest räägime juba täna õhtul. Mis on tore, et kala on korralik st naljalt alla 60 cm haugi ei saa. Erandid pole ka meetrised kalad. Tänane päev sarnaneb eilsega ja nii annab juba olemasoleva info põhjal tulemust parandada.

Selge üllataja oli üks Rumeenia paat, kes sai 23 kala. Täna on selge, et suuremad ja tugevamad võistkonnad teevad kõik, et nad jääksid kalata. Ukrainlased said tulemuse, mida ootasid nende treeeneri väitel mõlemad paadid - 10 kala. Prantslased keskendusid ahvenale ja tegid ka korraliku tulemuse. Selgelt on iirlased põrunud oma kodujärvel. Aga tänane päev võib kõike muuta.

Täna on ka võistluste ametlik lõpetamine.