Kalapüük
21. detsember 2016, 22:00

Ilmunud on raamat sikutipüügist

Raamat "Sikutipüük“ annab ülevaate iidsest talikalastusviisist, mida meie kandis harrastatud ehk isegi aastatuhandeid.

Jõhvist pärit Aleksei Špalov on kirglik kalamees, kes talvel kodukandi väiksematel järvedel ja Peipsil kasutab tihtipeale just põiklanti. Selle mitte just väga ammu meie kalameeste arsenali jõudnud püügivahendi hingeelu ta raamatus lahkabki.

Marko Eensalu on kalameeste seas hästi tuntud kui oma kaubamärgi Kalastuskunn all kvaliteetseid ritvu, muskasid, rakendusi ja muid kalastustarvikuid valmistav ning kõikvõimalikku varustust väga korralikult parandav meistrimees. Lapsest saati Lämmijärvel kalastanud Marko on aga ka tulihingeline sikutipüüdja, kelle spetsialiteediks püük nn stingerite ja libresse’dega.

Valeri Šabanov on staažikas kalamees, kes valdab erinevaid püügiviise ning jagab oma kogemusi mitmete, ka rahvusvahelise levikuga kalastusajakirjade lehekülgedel. Nn Pärnu kombainiga on ta püüdnud alates ajast, mil see välja töötati – julgelt üle kolmekümne aasta. Samuti valmistab Valeri ise kalameeste seas hinnatud „kirveid“ ja muid talilante. Sellest kõigest Valeri raamatus talle omase põhjalikkusega kirjutabki.

Ajakirja Kalale! peatoimetaja Margo Pajuste annab käesolevas raamatus ülevaate tsikaadlandi kasutamisest talipüügil.

„Sikutipüük“on kolmeteistkümnes raamat Kalale! populaarsest kalaraamatute sarjast.

Parima hinnaga raamat on saadaval siin.