Foto: Tõnn Laos
Kalapüük
21. jaanuar 2018, 22:00

Inspektsioon tuletab kalastajatele meelde: ahvenapüügil kehtib päevalimiit

Keskkonnainspektsioon tuletab harrastuskalastajatele meelde, et alates möödunud aasta 1. detsembrist kehtib ahvenapüügil õngpüünistega kaalupiirang, mis lubab ühel kalastajal ööpäevas püüda kuni 15 kg ahvenat.

„Küsimus on eeskätt talvises jääaluses harrastuspüügis, mille puhul on peamiseks püügiobjektiks ahven. Näiteks Pärnu lahel ja Peipsi järvel on soodsate jääoludega tuhandeid kalastajaid, kelle püütud ahvenakogused võivad olla märgatavalt suuremad kui isiklikuks tarbeks vaja läheb,“ märkis Keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna juhataja Indrek Ulla.

„Oleme valmis kaalupiirangust kinnipidamist kontrollima. Inspektorite varustusse kuuluvad nüüd ka kaalud, millega saab kohapeal kiiresti esmased kaalumised ära teha,“ lisas Ulla.

Läbi aegade on peamisteks püügipiirkondadeks olnud Peipsi järv ja Pärnu laht, kuhu tullakse kalastama mitte ainult Eestist vaid üha rohkem meie lõunanaabrite juurest. Sellest ajendatuna on Keskkonnainspektsioon sõlminud kokkuleppe Läti kalakaitsega ühiskontrollide läbiviimiseks Pärnu lahel, mida kavatsetakse koostöö Pärnumaa büroo inspektoritega sellel aastal ka ellu viia.

Ahvenapüügile kehtestatud päevalimiidi ja muude kalakaitseliste piirangute kohta saab täpsemalt lugeda määrusest „Ajutised püügikitsendused, harrastuspüügiõiguse tasu ja püügivahendite piirarv harrastuskalapüügil 2018. aastal“