Kalapüük
17. märts 2018, 22:00

Uudne lähenemine jõeforellipüügil

Rando kasutas jõeka püügil innovaatlist lähenemist.
"Minu töö juures vast kõige lahedam asi üldse on see, et kohtub igavesti lahedate tüüpidega aeg ajalt. Nii on teed ka ristunud õnneks kunagi kahe spetsialistiga. Spetsialist nr. 1 ja spetsialist nr. 2 on suured sõbrad ja need kaks tüüpi ostsid endale mõlemale float tube aga polnud märganud seda siiani kasutada. Mina sain sellele jälile ja eriti peent manipulatsiooni kasutades õnnestus olla ise see õnnelik kes ühe spetsialisti riigist eemal viibimise põhjusel sain kasutada tema tube hoopis ise selle sisse ristimisel. See spetsialist kes kodumaal oli ja mõlemad alused jõe äärde transportis polnud samuti kunagi selle imevidinaga kokku puutunud. Nii me läksimegi kaks täiesti võhikut esimest korda ilmaimet proovima."

"Ma ei hakka absoluutselt mingit hinnangut andma sest tegemist on kindlasti sellise asjaga mis vajab natuke harjutamist. Kuigi meie püük ei õnnestunud nii nagu tahtsime võin ma kinnitada, et tegemist on eriti vinge asjaga. Ja kui miski on nii lahe siis mul isiklikult on üpris ükskõik, et kõik ei laabugi nii nagu tahtsin."

"Meile sai kõige raskemaks see, et ei osanud seda küllaltki tugevas voolus juhtida. Terve reis tegelikult kulges jõevooluga kaasa ja mina ei suutnud tegelikult lõpuni ise oma nina sinna suunda paigutada kuhu tahtsin. Tuul ja vool võtsid juhtimise ise kenasti üle ja ühest kaldast teise põrgates me kenasti hommikul allavoolu viidud auto poole pendeldasime. Ja kuna meil polnud mingit head nippi kuidas voolust aeglasemalt liikuda siis olime minu tavapärase ühe päeva pikkuse püügiala ühe tunniga läbinud. Mingi kümme tugevat viset ka sooritanud selle ajaga lugesime püügi kindlasti korda läinuks. Kuigi me kala ei saanud mäletan ma seda seiklust kindlasti terve oma ülejäänud elu ja arvan, et pole siiski maha matnud soovi ükskord ise sellist vidinat omada ":D"

"Tänan Taurit ja Otti tänu kellele see lõbus reis teoks sai. Tegin ka väikese video, hoiatan kohe ette, et hääl on miskipärast väga nõrk peale youtube üles laadimist vähemalt minu arvutis. Ei tea miks aga mis seal ikka. Klappidega kuulsin ikka."